Kryniczanin pisze:Co do HD voice między sieciami. To będzie PRAWDZIWA rewolucja.
Tego jeszcze nie ma w żadnym kraju (oprócz naszego Play i holenderskiego KPN Mobile), no ale nie ta skala.
marcinek243 pisze:Roaming roamingiem ale ciekawe czy również abonenci t-mobile będą mieli HD dzwoniąc do playa

to pewnie dopiero przy wymianie międzyoperatorskiej, chociaż kto wie.
Ricki1980 pisze:Najgorzej jest dzwoniąc do Plusa. Często jakość rozmowy woła o pomstę do nieba.
nawet w roamingu Plusa mam taką sytuację, że co kilka-kilkanaście sekund jest sekundowy szum w słuchawce. Pewnie klienci Plusa myślą tak samo o Playu, że to on jest winny takiej jakości, a punkt wymiany Play<->Plus jest z tego co wiem wspólny.
Z tego co deklaruje T-mobile to oprócz fizycznej budowy punktu styku testy trwają 18 tygodni.
http://firma.t-mobile.pl/pl/wspolpraca/ ... techniczna
Czyli jak w styczniu na blogu deklarowane były prace nad HDV to wydaje mi się, że mniej więcej na koniec wakacji może uda się to uruchomić. Zależy jak bardzo będzie im na tym zależeć. Gdyby udało im się uruchomić od początku wakacji to nieźle mogliby przetestować możliwości tego punktu wymiany.