• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #617341  autor: marianek34
 28 lut 2013, 15:16
Witam,

Interesuje mnie raport procentowy dotyczący zasięgu operatorów sieci w poszczególnych technologiach na terenie Polski.
Chodzi mi o to, że np operator [A] swoim zasięgiem w technologii 3G, pokrywa [x]% terenu Polski.
Gdzie mógłbym zdobyć taki raport? Prosił bym o podanie jakiegoś linka, naprowadzenie na taką informację czy wskazówkę gdzie ją szukać.

Szukałem na stronie UKE i tylko to znalazłem, lecz nie widzę tego czego chce. Czytałem szybko może jeszcze zerknę drugi raz to znajdę co będę chciał.

UKE

Pozdrawiam.

#617350  autor: Pijo
 28 lut 2013, 15:51
marianek34 pisze:Chodzi mi o to, że np operator [A] swoim zasięgiem w technologii 3G, pokrywa [x]% terenu Polski.
Operatorzy w większości podają procentowe pokrycie ludności kraju, a nie powierzchni kraju.

Kiedyś na jakieś konferencji Orange podało, że pokrycie powierzchniowe ich 3G w kraju wynosi 12% (to było jeszcze przez NetWorks!). Ale nie mogę odszukać tego pdfa.

#617354  autor: marianek34
 28 lut 2013, 16:47
No o coś takiego by mi chodziło. Czasami podają populacje albo powierzchnie. Kurcze też szukam cały dzień i nie ma nic zbiorczego i podsumowującego.