Jan. pisze:Sygnał ok -75dBm czyli dobry. Problem jest taki że ludzie nie mogą się do mnie często dodzwonić:( komunikat "abonent czasowo niedostępny"
Miałem tak samo, gdy gdy jeden z sektorów NodeB 2100 MHz (ul. Piątkowska) nie działał. Telefon korzystał z stacji Aero2 z ul. Norwida. Zasięg, tzw. max, a dopiero za którymś razem można się było dodzwonić. Komunikat z Polkomtela, o tym, że "Przepraszamy. Wybrany abonent jest w tym momencie nieosiągalny..." Z resztą pisałem już o tym na forum. Dziwne, bo znacznie wcześniej, jak sprawdzałem jakoś tak w lutym czy marcu, było ok. Ale był to NodeB Aero2 siejący z anten Polkomtela, dach UP.
Karlos20 pisze:Jan., w Aero2 nie są dostępne połączenia głosowe, stąd komunikat, że jesteś niedostępny.
Karlos20 pisze:być może Aero2 nie wpuszcza ruchu z innych sieci
Z całym szacunkiem, ale jak nie Sprawdzałeś, to weź lepiej nie pisz...
Fakt, że coś jest nie tak z konfiguracją sieci Polkomtela i Aero2. W tym momencie cieszę się znów, że mam E51. Chyba tłumaczyć nie muszę dlaczego

Dobrze, że Polkomtel, przynajmniej w Wielkopolsce, wolno, ale jednak dalej odpala NodeB 2100 MHz... Uważam także, że choć nie jest idealnie, to jednak sama sieć Polkomtela nadal jest bardzo dobrze skonfigurowana. Tylko to Aero2. Szkoda, bo dzięki temu mają mega zasięg 3G. Przynajmniej w moim województwie. Tylko żeby wszystko dobrze działało.
Jan., a gdzie dokładnie Masz takie kwestie?