• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #462048  autor: gorek321
 26 lut 2011, 16:43
Witam !
Mam problem ze skonfigurowaniem połaćzenia WAP w Nokii 5630, mam włącząną usługe u operatora, mam też ściągniętą konfiguracje ze strony Ery. Po wybraniu tej konfiguracji eraWAP GPRS nie mogę połączyć się z internetem. Proszę o pomoc.

#462057  autor: user_delete8
 26 lut 2011, 17:30
Chodzi o WAP, czy internet?
Spróbuj skonfigurować połączenie ręcznie, a nie automatycznym konfiguratorem. Jaki komunikat pojawia się przy próbie połączenia?

#462090  autor: ywis
 26 lut 2011, 20:53
Jeśli nie pomaga konfiguracja wysłana ze strony operatora, ani manualne ustawienia, to powinno pomóc zresetowania ustawień bezpośrednio dzwoniąc do BOA.

#462148  autor: gorek321
 27 lut 2011, 10:17
Teraz to już sam nei wiem, chodzi mi o internet, bo nma niego kupiłem pakiet, jedyna konfiguracja jaka byłą na stronie to na z WAPem w nazwie. Co do komunikatu to jako takiego nie ma, po prostu jak wejde w przeglądarkę wbudowaną czy też opere to strona niby sie łąduje, znaczy, leci pasek, dojeżdża tak do 1/3 i jest napisane ,że nie można zrobić połączenia.

#462174  autor: user_delete8
 27 lut 2011, 13:18
Kod: Zaznacz cały
APN: erainternet (również dla użytkowników systemu Tak Tak)
ID (nazwa) użytkownika: pozostaw puste pole
Hasło: pozostaw puste pole 
Skonfiguruj telefon ręcznie tymi właśnie ustawieniami. Musi zadziałać.

#462203  autor: gorek321
 27 lut 2011, 14:57
Jak na razie to kombinuje coś takiego ,że edytuje wcześniejszy profil i wywalam ID , zmieniam to co pisałeś. Mam zrobić nowy profil i podać tylko te dane ? Z tego co patrzyłęm to w ustawieniach zaawansowanych są jeszcze jakieś numery i inne dane a w nowym profilu nie będe mial. Mam jeszcze jedno zasadnicze pytanie, ten profil ma być w usługach WAP czy internecie ?

[ Dodano: 2011-02-27, 21:16 ]
Zadzwoniłem do Ery, stanęło na tym , że gość wysłał mi jakomś niby inną konfiguracje, ostatecznie jest to ta sama co ze strony, dowiedziałem się też ,ze muszę resetować tel przy przełączaniu konfiguracji. Na tą chwile cały czas wyłączam telefon, kombinuje na wszystkie sposony i nic...

[ Dodano: 2011-02-28, 16:06 ]
Nie wiem dlaczego ale po kilku godzinach bez żadnej mojej interwencji internet zaczął działać, nie wiem oco chodzi ale wszystko działa i temat do usunięcia.
Dziękuje za pomoc i konfiguracje.