krzykos pisze:rogmaniek szukaj, szukaj

Czyli jednak wiesz czy są gdzieś w Pozku takie anteny albo ich nie ma

Cóż mogę się domyślać, tym bardziej, że w tym roku Polkomtel nie odpalił, w tym mieście, żadnej nowej stacji, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Żebym wiedział, że na pewno znasz na tyle to miasto, a raczej "architekturę" rozmieszczenia BTS'ów czy Node'ów, to by mi trochę ułatwiło zadanie
Cóż, jest taka stacja NodeB Plusika, o dziwo tylko jeden sektor, CID: 2831, CIDUMTS: 203229967, na ul. Gwarnej 13. Wcześniej myślałem, że to może sygnał z któreś z anten Eruni (info
www.poznan.gsm.xg.pl), ale kto wie, bo na dachu tej księgarni może Polkomtel wykombinował w/w konstrukcję. Ponieważ pracuję także w weekend'y, to może w tygodniu tam sobie popatrzę

Zastanawia mnie też "ciężko" inna lokalizacja z pozwoleniami na papierku, nawet kompletem od ponad roku: Solidarności 46, budynek WINOGRADY BUSINESS CENTER. Tylko, że na pewno nic stamtąd "nie nadaje"

Chyba, że jest to pikokomórka in, czyli w budyneczku

Ale tylko P4 tam potrafił się wybudować, odpalając NodeB, po ok. miesiącu od uzyskania pozwolenia, i po ok. kolejnym miesiącu włączając BTS'a. Z resztą w Poznaniu i nie tylko, Polkomtel ma dużo stacji na papierku i coś czuję, że niektóre pozwolenia tylko 2G (900/1800Mhz) pewnie nigdy nie zostaną zrealizowane, chociaż chciałbym się mylić...
Ok, może już tyle moich "głośnych" przemyśleń, bo zaczynam "zaśmiecać" temat
[ Dodano: 2010-04-25, 12:46 ]
krzykos pisze:Aha tam na jednym zdjęciu widać system zabezpieczenia typu SOLL - aby móc wejść na dach

A dokładnie to szynodrabina do wózka asekuracyjnego SOLL

A to się dobrze domyśliłem, z resztą kiedyś myślałem, że to jakiś mechanizm "samozaciskowy" służący może do wzmocnienia stabilności konstrukcji czy coś w tym rodzaju

A to taka "drabinka"

Na szczęście dowiedziałem się o funkcji tej szynodrabiny, od planistów PTC, którzy zjawili się przy strunobetonowym słupie Eruni na Dębcu- ul. 28 Czerwca 1956, dz. nr 42/2 (pewnie na ich nieszczęście

)