• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #376523  autor: mor
 24 gru 2009, 02:11
Witam, moje pytanie może wydawać się dziecinnie głupie, ale jest mi to potrzebne. Chcę zrobić kilka zdjęć małej miejscowości z masztu Polkomtela, czy realne jest wejście na maszt drogą oficjalną, tzn. przez kontakt z pracownikiem Polkomtela? Na stronie firmy widzę tylko mail do rzecznika.
 #376530  autor: radar77
 24 gru 2009, 09:47
mor pisze:Witam, moje pytanie może wydawać się dziecinnie głupie, ale jest mi to potrzebne. Chcę zrobić kilka zdjęć małej miejscowości z masztu Polkomtela, czy realne jest wejście na maszt drogą oficjalną, tzn. przez kontakt z pracownikiem Polkomtela? Na stronie firmy widzę tylko mail do rzecznika.
Prędzej wynajmiesz samolot z pilotem w aeroklubie. Efekt będzie 100x lepszy.

pozdrawiam

--
pozdrawiam
radar77

#376533  autor: aizo
 24 gru 2009, 09:51
Już bardziej sie dogadasz pracownikiem Polkometa któty będzie wchodził na masz.
Dasz mu aparat i on coś tam cyknie. Chyba,że trafisz na kogoś kto zaryzykuje(oficjalnie mu nie nie wolno) i Ci pozwoli wejść np małe co nieco

Połączenie nie może być zrealizowane.

#376542  autor: matchojs85
 24 gru 2009, 10:44
mor widze, że jesteś z Lublina.. Na który maszt chcesz wejść?
A nie lepiej Ci pyknać fotke ze śmigłowca? Masz przecież PZL ŚWIDNIK pod nosem i lotnisko

Pozdrawiam, matchojs85.
 #376555  autor: krzykos
 24 gru 2009, 11:36
mor pisze:Witam, moje pytanie może wydawać się dziecinnie głupie, ale jest mi to potrzebne. Chcę zrobić kilka zdjęć małej miejscowości z masztu Polkomtela, czy realne jest wejście na maszt drogą oficjalną, tzn. przez kontakt z pracownikiem Polkomtela? Na stronie firmy widzę tylko mail do rzecznika.
Nie ma takiej opcji:
1) jest to zakazane wewnętrznym regulaminem operatora;
2) nie masz uprawnień do pracy i przebywania na wysokości (alpinistyczne szkolenie);
3) jeżeli się "dogadasz" z pracownikiem operatora, który będzie akurat na stacji - jeśli ktoś o tym doniesie - ten pracownik traci dyscyplinarnie pracę, w przypadku gdy dojdzie do wypadku (coś Ci się stanie) - to pracownik traci pracę i staje przed sądem,
4) żaden operator nie pozwala na robienie zdjęć z jego masztów, stacji bazowych itd... jest to ścigane sądownie - oczywiście jeśli ktoś na Ciebie doniesie.. - pomijam tutaj fakt, gdy ktoś sobie cyka fotki aparatem z zumem z ziemi itd..to już inna sprawa

Oczywiście jeśli trafisz na pracownika operatora, który powiedzmy sobie jest "też człowiekiem" - to może zrobi dla Ciebie jakieś fotki - ale robi to na własną odpowiedzialność ...

Jaki to jest wysoki maszt? 50m ? 70m? Nie ma w okolicy lepszego punktu do robienia zdjęć??? Wiem z doświadczenia, że często z wież kościołów można szybciej dostać pozwolenie na zrobienie zdjęcia (dogadać się z proboszczem).. :)))