Odnośnie tej stacji PTC w Aleksandrowie Łódzkim: miałem się nawet pytać Szalonemu, a może nawet było to pytanie, w usuniętym, podobno przez "przypadek" poście, jaka to konstrukcja. Teraz już wiem, że to nie żaden solidny i bardzo charakterystyczny dla PTC strunobetonowy słup

Oj, tak jak mówił, to i zrobił nasz Klaus i "widać" te oszczędności

To też mnie znów utwierdza w przekonaniu, że dobrze zrobiłem "uciekając" z tej Niemieckiej Telefonii Cyfrowej, bo jest coraz gorzej...
Może i Polkomtel, budowę BTS'ów, w tym roku znacznie "ograniczył", ale przynajmniej, tak jak mówili, 3G porządnie rozbudowują
Aż mi się nie chce wierzyć, że PTC takie "cuś" postawiła, koło tej fabryki. Chyba, że naprawdę będzie to konstrukcja tymczasowa...
[ Dodano: 2009-11-09, 11:34 ]
Dodam, że takie, przynajmniej z widoku, "liche" maszty z odciągami, już widziałem w Wielkopolsce, nawet Polkomtela, np. w Gnieźnie. Zastanawia mnie tylko czy taka konstrukcja jest naprawdę tańsza czy jednak jest to rzeczywiście "uwarunkowane" terenem? Chyba odnośnie tych "silnych" wiatrów, to strunobetonowy słup czy "porządny" maszt kratowy, "dałby sobie radę"?