mariusz9a pisze:Tutaj może być problem z awarią platformy, która w zasadzie występuje regularnie co x dni. Może wtedy korzystałeś z Internetu, system kompletnie źle policzył sesję, po czym przyszło wyrównanie.
Nio, właśnie czyli masz nawet info, że Polkomtel z tą swoją platformą, niby najnowszą, dalej się buja

Oby nie było tak źle, jak na przełomie 2005/2006r.

Bo pamiętam, jak jeszcze w marcu tamtego roku, nie mogli dojść do ładu z tą platformą "2-giej generacji"

Chociaż wtedy miałem już to gdzieś, bo byłem użytkownikiem marki Erunia Tak Tak. Teraz jest inna sytuacja, bo przecież lada moment marki Era oficjalnie może nie być, do tego mało "ciekawa" oferta TT, a więc chyba jedynie z obecnym numerem Simplusa powróciłbym do Heyah, gdyby Szwaby z DT zachowali chociaż tę markę. Nie mogę zrozumieć, jak to jest, że ci technicy cały czas nie mogą się uporać z tą platformą Intec'a

A oni, np. migrują część użytkowników MIX'a 3, na tę platformę, przez co, jak pisałeś, np. w czerwcu wielu użytkowników, w tym ja, miało "wesoło", nie mogąc uzupełnić konta. Dziwne jest to podejście Polkomtela... Co by nie mówić i pisać o P4, to pod względem działania platform, choć też są małe zawiechy, operator Play nie ustępuje "jakości" Polkomtelowi
[ Dodano: 2009-10-07, 13:03 ]
mariusz9a pisze:rogmaniek napisał/a:
Naprawdę, przykładowo 25MB za te 5zł, znacznie szybciej wykorzystuje, niż poprzednie 20MB też za 5zł, ale liczone z dokładnością, co do B
Zalety taryfikacji jednobajtowej

W zasadzie sesje mogłoby rozłączać co sekundę a opłata by się nie zmieniła.
Nio, tak. To co napisałem, to z resztą oczywista oczywistość, dlatego tak "boli", że w Polkomtelu stwierdzili jednak, że będą w ten sposób doić użytkownika. W końcu naliczanie z dokładnością, co do B'ta, było zbyt korzystne dla user'ów Simplusa czy Mix'a, a mało do operatora

Gdyby chociaż liczyli dane odebrane i wysłane łącznie, co 100KB, to jeszcze bym przebolał, ale przecież można inaczej, ech...
[ Dodano: 2009-10-20, 11:38 ]
To znów niestety muszę napisać o tej "rewelacyjnej" platformie Polkomtela. Niestety w piątek, 16 października, "straciłem" ponad 8zł. Nie było to pierwszy, jak i- niestety- ostatni raz. Oglądałem sobie filmy na portalu You Tube, ale oczywiście wszedłem przez stronkę wap.plus.pl. Rzecz jasna nie logowałem się, bo to już, zgodnie z regulaminem, jest płatne. Zadzwoniłem do konsultanta i oczywiście ok. 20 minut czekałem na połączenie. Konsultant próbował mi wmówić, że mogę korzystać tylko z YT, ale przez wap.plus.pl., bo niby tak jest w regulaminie. Oczywiście, w regulaminie też jest zapis, że YT przez wideo.plus.pl jest bezpłatny. Bo, wg mnie, to jakoś muszę mieć ten tel skonfigurowany, aby oglądać filmy wideo. Zapewniłem go, że to telefon z softem Polkomtela, także wszystko jest "odpowiednio" wgrane

Tym bardziej, jakbym nie mógł korzystać z wideo.plus.pl, to dlaczego większość sesji zakończyło się nie naliczeniem opłat za YT w portalu wap.plus.pl?! Mam tylko nadzieję, że ta reklamacja czy zgłoszenie naprawdę zostało przyjęte, bo ja już wiem jaka jest "jakość" w BOK'u Plusa

Chyba będzie lepiej jak złożę sam pisemną reklamację.
Ja tylko się zastanawiam czy tam w Polkomtelu, to naprawdę mają gdzieś "zawiechy" tej ich platformy i zdenerwowanie Klientów? Chyba jednak "Wielka Awaria Platformy Syfplusa" z 2005/2006r. mało ich nauczyła. Zastanawiam się czy z tym "oryginalnym" numerem Heyah nie wrócić do tej marki. Jednak trochę szkoda, bo soft z logo Plusa

, do tego dużo znajomych i rodzina w Plusie, nio i ta moja wdzięczność za sponsorowanie, przez nich, naszej Siatkówki. Ale znów nic za wszelką cenę, choć 2009r., to nie 2005r. kiedy marka Era nie była "zaróżowiona", co teraz mnie odstrasza od powrotu do PTC, nawet pod marką Heyah, ech...
mariusz9a: Ty się trochę, z tego co czytam orientujesz, co tam się dzieje w Polkomtelu. Czy naprawdę nic z tą platformą nie robią?! Chyba Ty pisałeś ostatnio, że problemy czy raczej "niedogodności" pojedynczych użytkowników tej platformy, nie są rozwiązywane?!