despera pisze:ewentualnie z "lejkiem" który jest lub nie zależy jak komuś się chciał - "zbić" do gprs'u prędkość czy dać tylko niższy priorytet..
Chyba sobie człowieku żartujesz jeżeli myślisz, że siedzi sobie w Plusie na Postępu 3 "gostek" w NMC i wg. swojego widzi mi się zakłada komuś "lejek" lub nie
Wierz mi, w Plusie jest to skrupulatnie przestrzegane i jak pisał
mariusz9a jakiś czas temu tego nie było i mogłeś np. rozpocząć sesję GPRS i zasysać dane ile się da i dopóki nie zmieniłeś sektora BTSa/nodeB lub się nie rozłączyłeś to mogłeś ciągnąć ile chciałeś kB.
Dopiero jakieś 2-3 lata temu po wydaniu kupy kasy, jak na realia zwykłego ludka, jest zakładany "lejek" w czasie trwającej sesji GPRS. I tu ciekawostka - jak jesteś na sprzęcie Nokii (mam na myśli BTS/nodeB), to po przekroczeniu limitu sesja jest rozłączana i jak się połączysz znowu to już jedziesz po 32 kb/s, a jak jesteś na jakimś Ericssonie to prędkość jest ograniczana do tych 32kb/s bez rozłączania sesji GPRS.
Nie no
despera, siedzi se gostek w nocy w NMC i sobie myśli: "temu przytne do GPRS bo za dużo ciągnie gnojek jeden", hehe - dawno się tak nie uśmiałem