Telekomunikacja jak na dłoni






[Sferia/Aero2/Mobyland] Lokalizacje

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[Sferia/Aero2/Mobyland] Lokalizacje

Postprzez Th0mas » 28 maja 2009, o 21:02

Ruszył już nowy operator? Zdjęcie mojego telefonu:

Obrazek

Widać wyraźnie PL17
Ostatnio edytowano 27 mar 2011, o 15:51 przez Th0mas, łącznie edytowano 8 razy
Th0mas
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 914
Dołączył(a): 21 sie 2005, o 21:22
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 8
Model telefonu: Xperia Z1
Sieć: Play

 

Postprzez elrond » 28 maja 2009, o 21:14

A gdzie było zrobione to zdjęcie? Toruń?
elrond
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1918
Dołączył(a): 3 maja 2007, o 19:08
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Model telefonu: HTC One X
Sieć: PLAY

 

Postprzez Th0mas » 28 maja 2009, o 21:15

Właśnie nie. Łódź
Th0mas
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 914
Dołączył(a): 21 sie 2005, o 21:22
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 8
Model telefonu: Xperia Z1
Sieć: Play

 

Postprzez szyman12 » 28 maja 2009, o 21:35

Centernet ma 15, a to ma 17 ... Może to Mobyland albo Aero2?
szyman12
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 684
Dołączył(a): 13 mar 2008, o 01:19
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 16

 

Postprzez Th0mas » 28 maja 2009, o 21:41

A u Was też znajduje?
Th0mas
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 914
Dołączył(a): 21 sie 2005, o 21:22
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 8
Model telefonu: Xperia Z1
Sieć: Play

 

Postprzez tomko111 » 28 maja 2009, o 21:59

W Katowicach nie. :wink:
tomko111
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1465
Dołączył(a): 8 sie 2007, o 00:07
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 73
Model telefonu: Samsung Galaxy S4 Black Edition
Sieć: Virgin Mobile

 

Postprzez politykier » 28 maja 2009, o 22:09

Warszawa - nie.
Co mnie dziwi w tej liście sieci ze zdjęcia to to że "Play" jest zapisany właśnie tak, zamiast jak u mnie "P4" na liście, lub "PLAY" jak na tapecie.
politykier
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 79
Dołączył(a): 27 kwi 2009, o 22:11
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 6

 

Postprzez darnok » 28 maja 2009, o 22:09

Th0mas napisał(a):Właśnie nie. Łódź


Hmm...
Zajrzyj do newsow na glownej (czw/pt) sprzed tygodnia... To powinno byc to.
I raczej masz sporo farta ze to zlapales.
Jak chcesz sprawdzic jaka to siec to poszukaj jakims telefonem ktory nie ma az tylu pasm jak nokia 6120. Na standardowym 900/1800/2100 nie powinno byc nic widac :)
darnok
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 408
Dołączył(a): 7 wrz 2007, o 16:39
Lokalizacja: skad
Pochwały: 7

 

Postprzez Th0mas » 28 maja 2009, o 22:12

Szukałem też Samsungiem F480 i też jest, ale jako "260 17"
Th0mas
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 914
Dołączył(a): 21 sie 2005, o 21:22
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 8
Model telefonu: Xperia Z1
Sieć: Play

 

Postprzez darnok » 28 maja 2009, o 22:13

Th0mas napisał(a):Szukałem też Samsungiem F480 i też jest, ale jako "260 17"


Bo on tez obsluguje to niestandardowe pasmo ;-)
darnok
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 408
Dołączył(a): 7 wrz 2007, o 16:39
Lokalizacja: skad
Pochwały: 7

 

Postprzez Kaczy » 28 maja 2009, o 22:16

Wg tego newsa żadna sieć nie działa na tym kodzie :|
...::: Made for loneliness :::...
Kaczy
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5325
Dołączył(a): 30 lis 2005, o 20:05
Lokalizacja: Szczecin/Białogard
Pochwały: 127
Model telefonu: LG Swift Black, BB 9900
Sieć: Orange

 

Postprzez Barciur » 29 maja 2009, o 12:22

To na jakiej w koncu czestotliwosci ta siec dziala?
U mnie tylko to :(

Obrazek
Barciur
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 189
Dołączył(a): 9 mar 2009, o 22:55
Lokalizacja: Pennsylvania / USA
Pochwały: 4
Model telefonu: Nokia 6
Sieć: T-Mobile

 

Postprzez elrond » 29 maja 2009, o 13:18

Th0mas napisał(a):Szukałem też Samsungiem F480 i też jest, ale jako "260 17"


Stawiam na Aero... czyżby jakieś testy cichaczem przeprowadzali?
elrond
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1918
Dołączył(a): 3 maja 2007, o 19:08
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Model telefonu: HTC One X
Sieć: PLAY

 

Postprzez darnok » 29 maja 2009, o 16:38

elrond napisał(a):
Th0mas napisał(a):Szukałem też Samsungiem F480 i też jest, ale jako "260 17"


Stawiam na Aero... czyżby jakieś testy cichaczem przeprowadzali?


Mysle ze nie...

Teraz mala podpowiedz.
Samsung F480/Nokia 6120 obsluguja zakresy: GSM 850, GSM 900, GSM 1800, GSM 1900, UMTS 2100.

Sugerowalem uzycie telefonu tylko z 900/1800/2100 - wtedy nie bedzie sieci widac...
Po odgadnieciu zagadkizachecam do przejrzenia newsow telepolis z zeszlego piatku.
Sprawa sie powinna rozjasnic.
Zabawa z wykrywaniem raczej tylko ThoMasa dotyczy bo to testy wiec bardzo lokalnie.
darnok
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 408
Dołączył(a): 7 wrz 2007, o 16:39
Lokalizacja: skad
Pochwały: 7

 

Postprzez Th0mas » 29 maja 2009, o 16:55

Dziwne... dziś już nie ma tej sieci. Znów są tylko 4
Th0mas
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 914
Dołączył(a): 21 sie 2005, o 21:22
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 8
Model telefonu: Xperia Z1
Sieć: Play

Następna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości