• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#33730  autor: Vin
 08 gru 2005, 15:36
nie wiem co otym myśleć kiedyś uciekło mi 2zł a nigdzie nie dzwoniłem :roll:

#33810  autor: blom
 08 gru 2005, 21:47
wylacz poczte glosowa a jak juz musisz meic to ustaw PIN tak aby od kazdego wymagal nawet jak tu soe laczysz - a co do innych dziurek to sa wszedzie....

#33817  autor: piotrz
 08 gru 2005, 21:58
a ja sie ciesze bo już ze dwa lata temu wyłączyłem poczte :P
dobrze, że to zrobiłem bo jak bym używał poczty, to by jakiś haker mi wykradł moje bardzo poufne tajemnice :smt005 :wink:

#33819  autor: Anm88
 08 gru 2005, 22:11
No ja mam poczte ale chyba w takim wypadku sie raczej jej pozbędę przynajmniej na jakiś czas.Chociaż operatorzy powinli ponieść konsekwencje takiego czegoś.Wkońcu to ich wina ze doszło do takiego czegoś.A niewiem ale moze w Polsce takie cos jest mało prawdopodobne.Przeczytałem i wiem ze nie trzeba jakiś specjalnych narzęd i wiedzy no ale .....Mam nadzieje ze to nikogo z nas nie dotchnie.Pozdrawiam

#33959  autor: Dragon
 10 gru 2005, 10:57
banalne i genialne :P dziwne ze dopiero teraz to odkryto skoro VoIP juz odsc dlugo jest na rynku

P.S. Temat spokojnie nadaje sie do Sieci Komorkowe, a do "technikalia" bedzie pasowal idealnie wiec moderator moze to przeniesc

#606587  autor: buster
 08 sty 2013, 20:09
Odkopałem bardzo stary temat, ale nie ma co zakładać nowego.
Mam takie bardzo techniczne pytanie czy jest jakakolwiek możliwość ustalić z jakiego numeru odsłuchano pocztę głosową. Chodzi mi o inny niż numer abonencki do którego przypisana jest poczta głosowa. Podobno nie ma takiej możliwości, ale zanim zacznę awanturę chciałbym dokładnie się upewnić.

#606665  autor: Marcin_7
 09 sty 2013, 09:47
buster pisze:Odkopałem bardzo stary temat, ale nie ma co zakładać nowego.
Mam takie bardzo techniczne pytanie czy jest jakakolwiek możliwość ustalić z jakiego numeru odsłuchano pocztę głosową. Chodzi mi o inny niż numer abonencki do którego przypisana jest poczta głosowa. Podobno nie ma takiej możliwości, ale zanim zacznę awanturę chciałbym dokładnie się upewnić.
No oczywiscie, polaczenie z poczta glosowa to polaczenie jak kazde inne. Generuja sie CDRy (Call Data Records) jak dla kazdego innego polaczenia. Operator ma tam szystkie potrzebne informacje.