Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
przecież w pierwszym poscie była mowa, że stało się to w trakcie awarii prądu...PingNoMore pisze:Albo w Szczeciniei i promieniu kilkunastu kilometrów od niego nie ma prądu... http://wiadomosci.onet.pl/1725649,11,item.html
Pociagna tyle na ile im baterii starczyGSM_Maniak pisze:Jestem ciekaw ile pociągną BTSy bez zasilania z sieci. Wszystkie pewnie działają na swoim awaryjnym zasilaniu. A co do rozmów mozliwe, że jak padły telefony stacjonarne zwiększył się ruch w sieci i w centrum mogła być sieć zapchana.
Z tego co ja czytalem relacje to awaria byla 2 lini 220kV i 3 linii 110kV. Ale ja sie na energetyce nie znam. Poza tym chyba problematyczny byl potem rozruch tych padnietych elektrowni.babeo pisze:Skoro już ten temat. Coś nas nie informują do końca> Przy doborze przewodów, słupów jest masa współczynników, na nagrzewanie, na możenie, na wszelkie warunki pogodowe.
Z tej fotki: klik
wynikła, że zerwała się jedna faza dwutorowej linii 110kV, no a gdzie reszta? na takiej linii można zasilić osiedle, a nie Szczecin.
Nie wiem jak to nazwać, chyba tylko mega wyjątkowym zbiegiem okoliczności. Jedna faza w jeden linii no okej, ale tyle.darnok pisze:2 lini 220kV i 3 linii 110kV
no wlasnie to taki zbieg okolicznosci byl. Za strona dostawcy energii:babeo pisze:Nie wiem jak to nazwać, chyba tylko mega wyjątkowym zbiegiem okoliczności. Jedna faza w jeden linii no okej, ale tyle.darnok pisze:2 lini 220kV i 3 linii 110kV
Ale Arabia Saudyjska to nie Polska. Pomiędzy klimatami jest przepaść. Niby jak takie ogniwo słoneczne miałoby działać gdy leży na nim kilkudziesięcio centymetrowa warstwa śniegu?kwistas pisze:No wiecie jeszcze istnieje inna opcja typu baterii słonecznych wiem że w Arabii Saudyjskiej takie przekaźniki w "zadupiach" i świetnie sobie radzą.
Ktoś w komentarzach pod newsem na Telepolis napisał że Play działał na roamingu Plusa. Czyli własna sieć Play padła.kwistas pisze:PLAY to inna beczka on ma mało abonentów wiec nie było specjalnego mulenia.
Może i ma więcej, ale zapewne w samym Szczecinie różnice pomiędzy sieciami są w przybliżeniu znikome. Dodatkowo Plus podobno ciągnął na swojej sieci klientów Play. Zresztą Orange ma zazwyczaj problemy ze swoją siecią gdy tylko na jakimś terenie wzmaga się ruch w sieci. Przykład: zawsze podczas igrów (takie juwenalia na politechnice) na politechnice w Gliwicach z Orange nie da się korzystać. A Gliwice to jakby nie patrzeć jakaś wiocha nie jest:/ Inne sieci działają w tym samym czasie bez problemów.kwistas pisze:No Orange ma dużo klientów i to było widać na BTSach "awaryjnych" że sieć się zamuliła.
U mnie akurat podczas burz tez problemów żadna sieć nie ma. Raz zdarzyło się tak w wakacje że była potworna ulewa, można powiedzieć że po szybach płynęła rzeka, to łapało tylko 2G Ery. Reszta sieci (oraz 3G Ery) nie miała zasięgu.kwistas pisze:U mnie w Lublinie czy burza czy nie wiadomo co każda sieć chodzi dobrze.