• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #191416  autor: lukastel
 10 cze 2007, 17:53
Czy karty USIM mają zapisane parametry dla wysyłania mms i transmisji GPRS? Czyli po włożeniu do aparatu 3G ustawienia mms i gprs są ustawiane automatycznie?

Czym jeszcze karty SIM od USIM się różnią?
Ostatnio zmieniony 10 cze 2007, 17:58 przez lukastel, łącznie zmieniany 1 raz.

#191471  autor: DejwiD
 10 cze 2007, 20:54
a nie przez przypadek ustawienia mms/gprs sa przechowywane na telefonie?? w koncu jezeli chodzi o konfiguracje to telefony zdecydowanie roznia sie pod tym wzgledem :)

#191473  autor: lukastel
 10 cze 2007, 20:56
Ustawiania centrum sms tel. czyta z sim.

#191486  autor: prezeswk
 10 cze 2007, 21:36
DejwiD pisze:a nie przez przypadek ustawienia mms/gprs sa przechowywane na telefonie?? w koncu jezeli chodzi o konfiguracje to telefony zdecydowanie roznia sie pod tym wzgledem :)
Moja N70 zczytuje sobie ustawienia sms/mms, apn, wap i video streaming z karty sim (no chyba, ze siec wysyla jej te ustawienia zaraz po zalogowaniu - ale nie sadze, bo nie dostaje smsow z komunikatem o ustawieniach) - stad przypuszczam, ze czyta z sima. Testowane na kartach sim Orange (usim) i Plusa - karty jakie dostaje sie w abonamencie z 2006 roku.
Te ustawienia po wymianie karty zostaja juz w telu. Co ciekawe - jak zmienie w telu nazwe ustawienia zapisanego na simie np z MMS_PLUS na MMS Plus GSM, to po wlozeniu sima mam nowy profil, ale z nazwa taka jak pierwotnie, czyli MMS_PLUS, stary MMS Plus GSM pozostaje. Nokia 6233 nie czyta tych ustawien z sima, jesli wlaczam 6233 bez ustawien, to nie mam ich do czasu kiedy nie wysle sobie smsa z konfiguracja, albo recznie nie wklepie.