• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #189616  autor: jahu
 05 cze 2007, 17:08
Witam - mam problem z przeniesieniem numeru - z SS do Play - powod wyglada na chwile obecna tak:

W systemie infrmatycznym w ktorym tworzy sie umowe nie ma takeij opcji (Play Lajt to promocja i w niej nie rpzewidziano opcji wprowadzenia numeru przenoszonego)

I teraz szukam jakiegos alternatywengo rozwiazania - czy realny jest wariant: podpisuje umowe na numer przymuszony z playa apozniej prerabiaja mi numer na ten ktory chcialem przeniesc. czyli dla pierwotnego IMSI przydzielonego jak mniemam w chwili podpisania umowy pozniej podmienic MSISDN ?

Gdzies tu wyczytalem ze sa przypadki generalnie ze wydaja terminale do umowy z numerami tymczasowymi wiec chbya nie powinno byc problemu z pozniejsza zmiana numeru?

Macie jakies inne koncepcje? Czas mam do jutra - w czwartek chyba nie pracuja salony (w kazdym razie wg zasad Murphego na 100%) a z tym dniem wygasa mi numer.

#189618  autor: Irek
 05 cze 2007, 17:16
jahu pisze:W systemie infrmatycznym w ktorym tworzy sie umowe nie ma takeij opcji (Play Lajt to promocja i w niej nie rpzewidziano opcji wprowadzenia numeru przenoszonego)
Gdzie uzyskałeś takie info?
jahu pisze:I teraz szukam jakiegos alternatywengo rozwiazania - czy realny jest wariant: podpisuje umowe na numer przymuszony z playa apozniej prerabiaja mi numer na ten ktory chcialem przeniesc. czyli dla pierwotnego IMSI przydzielonego jak mniemam w chwili podpisania umowy pozniej podmienic MSISDN ?
Takie coś nie przejdzie. Nie da rady.
jahu pisze:Macie jakies inne koncepcje?
Przenieś numer z SS do Play Karta,a potem podpisz umowę na Play Lajt.
Tak chyba da radę.

"And one more thing..."

#189628  autor: jahu
 05 cze 2007, 17:53
IreQ - Wniosek o przeniesienie i pelnomocnictwo zlozony w piatek ale one sa wyraznie rozdzielone , karta-> abo, abo -> abo itd.. Plus mi juz przyklepal przeniesienie a chodzi o system infrmatyczny w salonach - infrmacja bezposrednio od kierownika Play Germanos Gliwice, dzwonilem tez do zabrza - tam potwierdzaja nie am takeij mozliwosci :(

Wiecej o mojej przygodzie:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... 9&start=15

Tu probowalem sie czegos wiecej dowiedziec na temat pomyslu jaki wpadl do glowy.
No i jesli przenosic do Play karta to jak? Obecnie mam o przeniesienie do abo - mam je cofac i skaldac kolejne na karte? Zreszta co mi to da jesli mowia ze nie mam opcji wpisania numeru - dlaczego miala by byc opcja przeniesienia numeru z Play Karta - z tego co sie dowiedzialem poporstu nie ma czego zaznaczyc ani pola gdzie by wklepac taki numer

#189639  autor: Kaczy
 05 cze 2007, 18:29
jahu pisze:No i jesli przenosic do Play karta to jak?
Też wczoraj pomyślałem o tym samym co IreQ. :))

Złoż rezygnację z przeniesienia numeru. Później złóż nową, ale na Play kartę. A z Play karty powinno dać się bez problemu przejść na Play Lajt :)

...::: Made for loneliness :::...

#189642  autor: jahu
 05 cze 2007, 18:40
Kaczy - pisalem juz IreQ raz - w saolenie w systemie wybierajac play lajt nie maja opcji przeniesienia numeru - przeniesienie nueru traktowane jest w ich sstemie jako osobna promocja - czyli albo to albo to - oczywiscie takei ograniczenie jest niezgodne z ich wlasnym regulaminem swiadczenia uslug no ale co tam, narazie zlewka tematu z ich strony - typowe spychanie czyli z OK odsylaja do salonu, z salonu do OK - o kontakcie z kims kto ma pojecie o stronie technicznej przenoszenia numerow w ich komorkach zapomnij...

Chloernie lajtowy ten lajt ;)

#189645  autor: Kaczy
 05 cze 2007, 18:42
jahu pisze:pisalem juz IreQ raz - w saolenie w systemie wybierajac play lajt nie maja opcji przeniesienia numeru
Ale jeżeli już przeniesiesz numer do Play karty to przechodząc na abonament nie dokonujesz już przenoszenia numeru. W końcu już będziesz w Playu.

A przejście z karty na abo w Playu jest mozliwe. :)

#189651  autor: Prometo
 05 cze 2007, 18:59
Kaczy, ale nie wiem czy jest pewne przejście właśnie do tej promocji "Play Lajt", do której chce przejść jahu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#189656  autor: Kaczy
 05 cze 2007, 19:06
To niech zainteresowany dowie się czy można przejść z Play Karty na Play Lajt.

#189675  autor: yagi
 05 cze 2007, 19:43
Z Play Karty powinno sie dac spokojnie przeniesc numer do abo Lajt...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#190658  autor: linekmks
 08 cze 2007, 17:46
Tak kaczuszki ale pamietajcie ze sa operatorzy (np. Plus), ktorzy wymagaja okreslonego stazu w sieci zanim dpouszcza numer do tzw. konwersji :)