• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #178471  autor: Kazimierz55
 29 kwie 2007, 11:35
Witam!
Moje pytanie jeżeli nasz rozmoówca ma wyłączony telefon lub jest poza zasięgiem sieci i nie ma włączonej poczty głosowej słyszymy stosowny komunikat. Jest kilka rodzajów tych komunikatów o podobnej wartości merytorycznej, ale z inną lektorką i inaczej sformułowane. Od czego zależy co usłyszymy?

Oto moje spostrzeżenia:

Dzwonimy Plus > Orange
Kod: Zaznacz cały
Przepraszamy. Wybrany abonent jest w tym momencie nieosiągalny. Prosimy spróbować ponownie.
ale czasami (nadal Plus>Orange):
Wzywany abonent jest poza zasięgiem sieci. Poinformujemy go o tej próbie połączenia.

Era > Orange
Wzywany abonent jest poza zasięgiem sieci. Poinformujemy go o tej próbie połączenia.

Plus > Era
Przepraszamy. Wybrany abonent  jest w tym momencie nieosiągalny. Prosimy spróbować ponownie.

Podsumowując wydaje mi się, że komunikat:
Przepraszamy. Wybrany abonent  jest w tym momencie nieosiągalny. Prosimy spróbować ponownie.
był nagrany przez Plusa,
a
przez Orange.

Jaki ma Era?

Czy to co usłyszymy zależy z jakiej sieci my korzystamy czy nasz niedoszły rozmówca?[/code]

#178564  autor: DejwiD
 29 kwie 2007, 14:15
Kazimierz55 pisze:Kod:

przez Orange.

Jaki ma Era?

Czy to co usłyszymy zależy z jakiej sieci my korzystamy czy nasz niedoszły rozmówca?[/code]
niedoszly rozmowca :) w wypadku orange komunikat o powiadomieniu jest ze wzgledu na Ktos dzwonil..

#178566  autor: przemek910
 29 kwie 2007, 14:20
komunikat przekazuje siec do ktorej dzownimy,a Ery jest ten komunikat.
Kazimierz55 pisze:Plus > Era
Kod:
Przepraszamy. Wybrany abonent jest w tym momencie nieosiągalny. Prosimy spróbować ponownie.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#178591  autor: Mumineq
 29 kwie 2007, 15:43
Era > Era:

'Abonent jest czasowo niedostępny. Proszę zadzwonić później.'