Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Kryniczanin pisze: ↑12 lip 2019, 17:48Wróciłem do Krynicy. Powiem tyle w Trójmieście od Tczewa po Hel, absolutnie żadnych problemów i to nawet przy wyborze tylko 2G
Również chciałem o to zapytać. Tczew - Reda to pociąg jedzie przez centra miast cały czas, więc o pojemność i zasięg to nie ma co się martwić w każdej sieci. Dziwne by było gdyby było inaczej. Chociaż z rok temu nie było zasięgu między Gdańskiem Wrzeszcz i Gdańsk Oliwa na Play (gdzieś między Zaspa a Przymorze była dziura)
O pokryciu już również pisałem w kontekście innych terenów. Jasne Play postawi wieżowiec na full wypasie nawet bez L2600 (no w porównaniu do N! z L800 to na pewno) ale z mniejszą ilością stacji nie jest w stanie pokryć takiego terenu. Trzy sektory na wieży nie dają sygnału 360stopni i w budynkach
O ile N! nie wyposaży stacji w L2600
To jest świetne stwierdzenie. Szacun za to.
Play w w dolinie Popradu i zagłębiu uzdrowisk od Krynicy (w sumie Mochnaczki i Tylicza po Rytro nie ma ani jednego własnego masztu. Są stacje na budynkach i na masztach Emitela no i jedna stacja na maszcie Orange.Jasne Play postawi wieżowiec na full wypasie
Kryniczanin pisze: ↑12 lip 2019, 18:47A co to za problem zrobić speedtesta na postoju podczas mijankiOd razu napisałem, że jadąc doczepką do szynobusa miałem otwarte okno - w szynobusie możesz o tym pomarzyć. Ja osobiście nienawidzę klimatyzacji i zamykanych okien.
Znowu sobie nagrabie.....ale
Hahahah
Dzięki, czyli tak samo jak w zeszłym roku. Mogliby się wreszcie zabrać za ten teren skoro chcą roaming wyłączać.lordbyd pisze: ↑12 lip 2019, 18:49@iphoneski - w Tatrach bez roamingu krajowego Play wypada słabo. W Morskim oku, Dolinie chochołowskiej czy kościeliskiej oraz drogach dojazdowych tylko RK i co ciekawe Orange. W samym Zakopanem zasięg ok, w piwnicach czy zelbetowych osrodkach wczasowych telefon ładnie zalogowany jest do L800.
Zgadza się pisałem.Tak było teraz L800 kończy się gdzieś powyżej połowy drogi.spotify pisze: ↑12 lip 2019, 08:54Nie wiem co Ci działa, ale moi znajomi już dawno O nie widzieli
https://gsmonline.pl/artykuly/play-zasi ... niec-kiedy
To Oni jeszcze nie mają tam zasięgu własnego? (na Spacerowej)
Nie tak dawno pamiętam Twój wpis, że Play na Spacerowej już bez RK (rok temu chyba?)
Spacerową omijam i mi nie po drodze. Ale W3 zasięg macierzysty ma albo przynajmniej miał.
Może w końcu zaczniesz bardziej szczegółowo dochodzić do tych anomalii Playteraz zwróciłem na to uwagę i faktycznie, jak wysyłałem z Play na Play to było tylko wysłane ale dostarczone nie było tylko dopiero jak ta osoba przeczytała.
Nokia 6.1 w wersji USA - więć LTE kategoria 4, nie ma B1 ale ma B3/7/20. No ale jak mówię - zawsze przełączając się na RK było OK. Będąc w USA tez nie mam problemów. Problemy są - po raz kolejny zresztą - w Polsce. Jak byłem w zimie i rok temu w lecie to też widziałem takie zjawisko, wtedy na Nokii 6. I tez przełączałem się na RK żeby nie było cyrków.spotify pisze: ↑12 lip 2019, 21:39
PS @Barciur Jaki masz telefon? Od znajomych słyszałem, że najwięcej problemów jest z messenger w Huawei. Potrafi (przez jakieś głupie oszczędzanie ramu, procka i baterii) mrozić sesje w komunikatorach, w tym messengerze. Z tego powodu rozłącza Messengera, gdzie po odpaleniu najpierw próbuje się ponownie połączyć.