bed pisze: ↑21 gru 2020, 21:11
W moim rejonie widziałem, że pomiary były robione powiedzmy 1 dnia miesiąca, a na stronie urzędu info pojawiało się 14 dni później, bo sam raport został stworzony ileś dni po przeprowadzeniu pomiarów i tak schodziło, bo może przesłanie pocztą, odpowiednie zadekretowanie, przejrzenie materiałów i ich udostępnienie. Chyba że po prostu nie przeprowadzono nowych pomiarów to nie ma czego udostępniać i to rola operatora.
Jeśli chodzi o terminy, to tu średnio to 3-5 dni od pomiarów, jeśli wierzyć datom w raporcie i BIP. Z tego co też zauważyłem, to wygląda że są przekazywane są przez ePUAP (a później drukowane i znów skanowane, ale to już przemilczmy).
Bardziej mi chodzi o to, że te sekcje są oznaczone jako:
„
Dane otrzymane od klienta mogące mieć wpływ na ważność wyników: Dane anten sektorowych, dane anten radioliniowych, parametry pracy instalacji, poprawka pomiarowa, ustawienie pochylenia anten”
oraz
„Tabela 1. Anteny sektorowe -
dane otrzymane od klienta”.
A później się okaże, że PRZYPADKIEM zapomnieli przekazać informacji o pozostałych pasmach. Tak jak gdzieś tam PRZYPADKIEM zapomnieli zgłosić rozbudowy do GUNB.
EIRP też wygląda dość chudo w tej tabelce i co ciekawe, co do wata
identyko jak na
innej stacji w innym powiecie – tu już miesiąc po uruchomieniu, starostwo zdążyło dodać
pomiary czterech innych stacji P4, a ta sobie radośnie nadaje wioskowym kompletem, choć powinna tylko GU900/L800, a nowych pomiarów nie ma.
Stąd moje zastanowienie, czy nowa ustawa aby to nie zezwala na jakieś pobieżne tylko pomiary. Z drugiej strony jednak, na innych stacjach choć tylko dokładają radiolinię, a pomiar jest z całości.