To żartem napisałem jeśli chodzi o fanboja

W Mulku jest tez problem z Play. Chyba sektor anteny z Play nie jest skierowany akurat w Mulk ?
Tylko na pietrze lapie zasięg
Na ulicy między Chwaszczynem a Zukowem przez stacje tymczasowa zapewnia zasięg na pewno na lepszym poziomie niż N!
To jest śmieszne ze od lat N! nic tam nie postawił ani nie dowiesil się do Plusa czy Play przy skrzyżowaniu w kierunku Banina
Co do TM - trasę tą przejadę na 3G bez problemu (czasami nawet na Volte) natomiast Orange potrafi 2/3 razy zerwać połączenie i zawsze rozmowa na 2G
Benjamin Linus pisze: ↑28 mar 2019, 08:44
nawiązując do tematu, to za Osową w kierunku Gdyni TM zrywa rozmowę bo gubi sieć
Gdzie za Osowa w kierunku Gdyni ? Na Obwodnicy?
Orange potrafi zerwać
TM nie mam żadnego problemu w obie strony (czasami jest zrzut z Volte na 3G)
Play tam równiez dobrze działa a Plus w odwrotne stronę czyli Gdynia - Osowa potrafi wywalić
I to tez zależy chyba od słuchawki
Kolega na Huawei ma problem z połączeniami regularnie w nju, służbowym TM i również testował Plusa na tym odcinku
Podobne są anomalie na Estakadzie przez las - odcinek Morska Obwodnica
Tam jak trafisz - wszyscy zrywali połączenia albo miałeś szczęście i przejechałes bez problemu
A wszyscy zrywali bo teraz Play tego nie robi. Postawiona w zeszłym roku stacja na Demptowie ma sektor akurat w Estakadę
Ogólnie Play w Trojmiescie na własnym zasięgu ma bardzo dobra jakość połączeń i tez o tym pisałem
Gorzej z pokryciem i z zamulonym netem
Z niewiadomych przyczyn Orange w kwestii voice działa zdecydowanie gorzej, zarówno od TM jak i od Play
Dlatego tez z powodu połączeń zrezygnowałem z Orange a przyczyn które opisał @Rico mam jeszcze dystans do Play (już pomijam tutaj jazdę po Polsce)
EDIT
Poprawka. Nigdy tam nie zrywało i nie było problemów (Obwodnica w kierunki Gdyni od Osowej) Ostatnio jechałem nawet w niedzielę i bez żadnych problemów
Tak czy siak - dzisiaj nie tylko mi zerwało rozmowę ale wywaliło całkowicie z sieci. Mają jakąś awarię (pewnie coś z nadajnikiem)