• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 45 z 99
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 99

#516334  autor: joxar1
 18 lis 2011, 13:14
Muszę pochwalić techników z T-Mobile, bo troszkę u mnie pozmieniali, a konkretniej po uściślili trochę cell info pomiędzy miastami. Jeszcze im do Plusa trochę w tej kwestii brakuje, ale pojawiają się nazwy miejscowości, a nie tylko gmin :
Obrazek

Dodatkowo nowa nazwa:
Obrazek Obrazek

I dwie, nie publikowane jeszcze, z Kołobrzegu:

Obrazek Obrazek

#516669  autor: slawnokia
 20 lis 2011, 02:01
joxar1

Ja też bym wychwalał techników z T-Mobile pod niebiosa, gdyby poprawili działanie CI. A tak ciągle działa niestabilnie, z przerwami. Ale dobrze, że jest.

Zauważyłem, że im dalej na pólnoc kraju, tym więcej nazw gmin w CI T-Mobile.

Można porównac nazwy ze Śląska:
http://www.btsy.eu/wojewodztwa.php?strona=slaskie
-trzy nazwy, z np.zachodniopomorskim:
http://www.btsy.eu/wojewodztwa.php?stro ... opomorskie

U mnie póki co po zmianie LAC CI powróciło, po prawie trzech tygodniach przerwy.

Niestety proponowane przeze mnie wyżej zmiany nazw, jak na razie nie zostały uwzględnione.

Ciekawa nazwa z pogranicza Katowic i Chorzowa:

Obrazek Obrazek

Szkoda, że nazwa nie jest pisana w odwrotnej kolejności "Wesole Miasteczko-os.Tysiaclecia". Na wyświetlaczach Nokii wyglądałaby ciekawiej.

#519194  autor: Gadulski
 30 lis 2011, 20:07
slawnokia, zmiany wprowadzone expressowo :) Rewelacja :)

A tak swoja drogą: Jaką najdłuższą nazwę w Cell Info T-Mobile udało Wam sie dostrzec?

Ja mam taką: Rozinowo-Leopoldowo-Krzywa Gora-Brzezie 39 znaków :)

Obrazek

Obrazek

#519198  autor: joxar1
 30 lis 2011, 20:36
Ja widziałem wspomniane przeze mnie gm.Kolobrzeg/gm.Trzebiatów (26 znaków), także wymiękam przy tobie, Gadulski :P

#519203  autor: Gadulski
 30 lis 2011, 20:56
He, he :) Kto da więcej :)

Mam jeszcze coś takiego z Wrocławia :)

Mosty Jagiellonskie-al.J.Kochanowskiego

Obrazek

#519232  autor: ezaq
 30 lis 2011, 22:07
Gadulski pisze:Jaką najdłuższą nazwę w Cell Info T-Mobile udało Wam sie dostrzec?
Ja mam taką: Rozinowo-Leopoldowo-Krzywa Gora-Brzezie 39 znaków
Gadulski, jedynie wyrównałeś mój wynik ;-)

#519261  autor: slawnokia
 01 gru 2011, 00:26
Niestety was nie pobiję jak na razie. Moje najdłuższe nazwy to 35 znaków, obie z Bielska:

Obrazek Obrazek

Muszę przyznac, że dalej są uwzględniane sugestie zmian nazw poruszanych na forum przynajmniej w Bielsku. Kilka postów wcześniej zasugerowałem zmiany nazw na bardziej dokładne, i kilka z nich uwzględniono:

CID 50535 ul.Langiewicza jest "os.Lipnickie" , prawidłowo "os.Lipnickie-Krakowska"
Obrazek

Wszystko zmienione w krótkim czasie. Co ciekawe przez chyba cztery dni zmieniona nazwa funkcjonowała razem ze starszą. Co za tym idzie "leciały" cztery (!) nazwy z jednego sektora.
Wyglądało to tak, losowo oczywiście:

"Bielsko Biala" "Bielsko-Biala" "os.Lipnickie" "os.Lipnickie-Krakows"

I kolejna nowa nazwa z Bielska, dla mnie duża niespodzianka:

Obrazek

Osobom odpowiedzialnym za CI, za te nazwy należy się Bardzo Duży Plus

I chciałoby się napisac "Takie rzeczy tylko w Erze" , ale jak widac w T-Mobile jest kontynuacja dbałości o poprawne CI.

Pozdrawiam :smt006 wszystkich.

#520749  autor: wodzu177
 07 gru 2011, 12:56
W Wieluniu(Lódzkie) z nadajnika na ul.Szpitalnej zmieniono cell info. Dawniej była wyświetlana nazwa ulicy przy której stoi bts,czyli "Szpitalna". Niestety sygnał z tego nadajnika obejmował tylko mały odcinek tej ulicy.Dlatego zaproponowałem zmianę cell info na nazwę która pochodzi od ulic Joanny Żubr i Świętej Barbary czyli nazwę "J. Zubr-Sw. Barbary",ponieważ są tereny w 100 pokryte sygnałem z tego sektora(celi) tego BTS-a.

Nazwy te wyświetlają się od około dwóch tygodni.

Nokia-6610/LG-KG275/Siemens-A52/A57/mitsubishi trium Eclipse i wiele innych prawie muzealnych modeli.

#521050  autor: slawnokia
 09 gru 2011, 00:57
wodzu177
Bo tylko w T-Mobile możesz liczyc na szybką i sprawną reakcję, na sugestie związane ze zmianami CI.
Z moich sugerowanych zmian, o których pisałem na tym forum a lista dośc długa była, uwzględniono na dzień dzisiejszy tak z połowę, a mianowicie te:

CID 50605 ul.Oświęcimska 22 jest "os.Beskidzkie", prawidłowo "os.Karpackie-os.Beskidzkie" sektor obejmuje oba osiedla
CID 50535 ul.Langiewicza jest "os.Lipnickie" , prawidłowo "os.Lipnickie-Krakowska"
CID 50132 ul.Krakowska 377 jest "Lipnik Dolny" prawidłowo "Lipnik-Krakowska"
CID 52881 i 52887 ul. Stalowa 10 jest "Szczyrkowska-Zywiecka", a sektor obejmuje swym zasięgiem miejscowości Wilkowice i Bystrą, na terenie których faktycznie znajdują się obie ulice jednak lepszą informacją były by nazwy miejscowości, "Bystra, Wilkowice"
CID 52911 Szczyrk ul.Wczasowa 20 , jest "Rozana", powinno byc "Beskidzka-Graniczna"
Plus do tego niespodzianka w bielskim Gemini Park.

Szczerze mówiąc liczę na dalsze zmiany, jak będzie-zobaczymy.

Nie od dziś wiadomo, że warto coś tu napisac, bo forum jest obserwowane na bieżąco , i niejeden się przekonał o tym, że są reakcje na nasze posty.

Ze dwa dni temu jechałem trasą Bielsko -Tychy-Jastrzębie Zdrój.
Wszędzie CI było cały czas dostępne. Podobnie jak na razie w Bielsku, CI działa w miarę bez zakłóceń.
Trzy screeny z tej trasy:

Obrazek ObrazekObrazek

#521683  autor: Gadulski
 12 gru 2011, 19:56
We Wrocławiu też mamy ciekawostkę w Cell Info T-Mobile :)

Obrazek

Pozdrawiam ;)

Obrazek

#521757  autor: slawnokia
 13 gru 2011, 01:30
Takie oto ciekawe CI można zobaczyc w Wiśle:

Obrazek

Pojawiło się tam też CI z niedawno odpalonej stacji w rejonie skoczni w Wiśle Malince.

Tu niestety bez ciekawostek, choc liczyłem na coś w stylu "Malinka-skocznia", albo "Skocznia im.A.Malysza":
http://pl.wikipedia.org/wiki/Malinka_%2 ... ciarska%29

Mamy za to m.in taką nazwę:

Obrazek

Kosarzysko to w/g map Targeo niewielki przysiółek w Wiśle Malince.
Na innych mapach go nie można znaleźc, jest za to ulica o nazwie Koszarzyska.

Pozdrawiam.

#522830  autor: wodzu177
 18 gru 2011, 01:04
Witam. Chciałem się was poradzić.
Mieszkam w Wieluniu w Łódzkiem. Cały Powiat Wieluński leży na Europejskim Szlaku Bursztynowym. Cały ten teren jest położony na bardzo malowniczym terenie.Piękne rezerwaty przyrody,Załęczański Park krajobrazowy w którym są dość duże jaskinie ,które skolonizowane są przez rzadkie w europie odmiany nietoperzy..
Europejski Szlak Bursztynowy w Powiecie Wieluńskim

11-12.08.2012. VI Europejskie Święto Bursztynu

Co roku od kilku lat w Wieluniu i Konopnicy k. Wielunia, organizowane jest "Europejskie Święto Bursztynu"

A teraz do rzeczy: Wpadłem na pomysł aby zaproponować T-Mobile zmianę nazwy,która obecnie jest taka: "Wyzyna Wielunska" na nazwę która by promowała nasz piękny szlak bursztynowy.

Nowa nazwa brzmiała by tak: "Witamy na bursztynowym szlaku" i wyświetlała by się na przemian z nazwą miejscowości. Co myślicie o moim pomyśle?
Nową nazwę chciałbym zaproponować na niemalże wszystkich stacjach w Powiecie wieluńskim na których obecne Cell info to Wyzyna Wielunska.

PS.Ciekawe czy technika pozwoli na taką długą nazwę.

Proszę o odpowiedzi czy proponować im tę zmianę.

Nokia-6610/LG-KG275/Siemens-A52/A57/mitsubishi trium Eclipse i wiele innych prawie muzealnych modeli.

#522843  autor: Gadulski
 18 gru 2011, 09:46
wodzu177 , pomysł jest znakomity :) Jednak nie wiem, czy w tej formie ma szansę zaistnieć. Nazwa "Szlak Bursztynowy" byłaby moim zdaniem bardziej realna, gdyż widziałem kiedyś nazwę:
Obrazek

29 znaków nie robi problemu, gdyż istnieją nazwy, które mają po 39 znaków.
Istnieje też nazwa, która przytoczył już sławnokia" "Tychy. Dobre miejsce", jednak tutaj na pewno miasto wyszło z inicjatywą Cell Info reklamującego, gdyż nazwa ta pojawia się w każdej sieci (prócz Play).

Swoją propozycję z krótkim przedstawieniem usługi mozesz przesłać do Starostwa w Wieluniu: starostwo at powiat.wielun.pl

Pozdrawiam.

Obrazek

#522998  autor: wodzu177
 18 gru 2011, 19:54
Witam. Swoją propozycję wysłałem zarówno do Starostwa Powiatowego w Wieluniu, jak i do Urzędu Miasta i gminy Wieluń. Napisałem im że oczywiście im w tym pomogę .

PS.Zna może ktoś jakąś aplikację w formie Widgetu na Androida taką, co pokazuje na bieżąco nazwy cell info na wyświetlaczu telefonu? Obecnie posiadam samsunga Galaxy Mini z androidem 2.3.5 i gdy włączę tę funkcję w menu telefonu, to przychodzą sms,y z nazwami cell info. Wolał bym aby nazwy były wyświetlane na ekranie telefonu. Z górzy dzięki za odpowiedzi i życzę Szczęśliwego nowego roku i nowych nazw w cell info.

#529643  autor: Seba133
 21 sty 2012, 12:59
W Skomlinie stoi sobie nadajnik T-Mobile a zamiast gm.Skomlin pisze "Wysoczyzna Wieruszowska". Z tego co wiem bts w Skomlinie jest ustawiony na lasy między którymi jest droga na wieruszów i 15 km pustki. No to ja już nie wiem czy ten nadajnik ma służyć mieszkańcom wsi czy gdzieś lasowi. ?

http://dxwielun.c0.pl/index.php

#529720  autor: wodzu177
 21 sty 2012, 16:54
Nadajnik ten wysyła dwie nazwy,czyli Gm.Skomlin i Wysoczyzna Wieruszowska. Seba133 poobserwuj dłużej wyświetlacz telefonu to zobaczysz jak nazwy się zmieniają.Może być też tak że twój sony ericsson wyświetla tylko jedną nazwę.

#529722  autor: Seba133
 21 sty 2012, 17:06
Wodzu 177 napisz mi z jakie nazwy piszę Ci na wyświetlaczu telefonu w T-Mobile

#529791  autor: wodzu177
 21 sty 2012, 23:26
W okolicach Skomlina pisze mi Gm.Skomlin na przemian z Wysoczyzna Wieruszowska. W Wieluniu nazwy ulic na przemian z nazwą miejscowości. Kup sobie lepiej starą poczciwą nokie 3310, 3410, lub 3510i i włącz sobie kanał nr 50 w wiadomościach sieciowych.To menu jest w menu "Wiadomości.
Odczytując te wiadomości zobaczysz wszystkie cell info.

Kup sobie za parę groszy którąś z tych noki i nie pisz takich zdań jak w jednym twoim poście,czyli "No to ja już nie wiem czy ten nadajnik ma służyć mieszkańcom wsi czy gdzieś lasowi.?"

Twoje posty tego typu nic nie wnoszą moim zdaniem do tematu.

PS.Zgłosiłem do T-Era propozycję zmiany cell info na takie,które mogło by promować Europejski szlak bursztynowy. Nowe cell info po ewentualnej zmianie brzmiało by tak: "Witamy na bursztynowym szlaku"
Więcej szczegółów w jednym z moich postów powyżej.

#530880  autor: Gadulski
 26 sty 2012, 19:21
Takie tam z Poznania ;-) :

Obrazek

W woj.opolskim mamy z kolei nazwę miasteczka + ulicę:

Obrazek

Dla wszystkich zainteresowanych komunikatami T-Mobile we Wrocławiu polecam własnego autorstwa informacyjną stronę:

http://www.informacjasieciowa.pl.tl/Wro ... GSM900.htm

Pozdrawiam ;-)

Obrazek

#531333  autor: joxar1
 29 sty 2012, 12:02
Gadulski pisze:Takie tam z Poznania ;-) :
Takie tam z Ustki :P :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A, i byłbym zapomniał - jeszcze coś dla Sławka :D :

Obrazek