Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Szanowny Panie,
Dziękujemy, za przekazaną informacje, niezwłocznie zaktualizujemy wykaz.
Z poważaniem,
RSSI:-51dBm
RSRP: -69dBm
RSRQ: -9dB
SINR: 21dB
Cell ID: 4804D01
PCI: 24
RSSI:-51dBm
RSRP: -57dBm
RSRQ: -9dB
SINR: 10dB
Cell ID: 4804D02
PCI: 25
RSSI:-55dBm
RSRP: -78dBm
RSRQ: -6dB
SINR: 25dB
Cell ID: 4804D03
PCI: 26
Nikt tam się tym nie przejmuje... LTE jest zbyt tanie aby tkwić w 2G.kozien70 pisze:Hahaha, bidulki zapomnieli
W ramach lekkiego offtopu: http://www.phonearena.com/news/AT-T-to- ... ar_id80634
To ciekawe - w USA M2M nie decyduje o utrzymywaniu starej sieci.
Tam, to ty masz mieć sprzęt, a nie sieć ma się z Tobą głaskać...p2225 pisze:I bardzo dobrze w USA robią.
Bardzo ładne wyniki, ping <20ms to znak dobrej jakościSpacedust pisze:Odpalam dzisiaj program Cyfrowego Polsatu do łączenia z LTE, a tu sygnał LTE1800 -41 dBm !
Jeżeli chodzi o Networks (nie wiem jak jest u innych ale podejrzewam, że podobnie) to będzie tak piszesz. By doszło do agregacji musisz być w zasięgu przynajmniej dwóch pasm. Masz router z cat 6 więc i tak więcej niż dwóch naraz nie obsłuży. Nadajnika z trzema pasmami jeszcze w Networks nie spotkałem ale to nie znaczy, że go nie ma lub że za chwilę nie będzie.Pawel1945 pisze: Mam takie pytanie-czy jeżeli na nadajniku są częstotliwości 800,1800,2600 to znaczy,że router e5186 sobie zagreguje np.1800 i 2600? czy nadajnik musi być przystosowany do LTE-A i dopiero wtedy?Tak po prawdzie te mapy zasięgu w Orange by mogli dać ciut lepsze...
Siła sygnału polepszyła się znacznie. Test w ofercie na kartę. Używam programu CP, bo mam od nich modem.Mixiorek pisze:Bardzo ładne wyniki, ping <20ms to znak dobrej jakościSpacedust pisze:Odpalam dzisiaj program Cyfrowego Polsatu do łączenia z LTE, a tu sygnał LTE1800 -41 dBm !Co się polepszyło? Siłą sygnału, jego jakość? Test na ofercie Orange na kartę?
Czemu łączysz się przez program CP, to coś daje itp.?
Zmieniali coś w sieci? Konfiguracja, anteny? Czy samo się naprawiło?Spacedust pisze:Siła sygnału polepszyła się znacznie. Test w ofercie na kartę.
Z ciekawości - jaki to model? Używasz z ich oprogramowaniem? Robi sceny?Używam programu CP, bo mam od nich modem.
Nic nie zmieniali, ale zdaje się, że zdalnie podkręcili moc sygnału LTE.Mixiorek pisze:Zmieniali coś w sieci? Konfiguracja, anteny? Czy samo się naprawiło?Spacedust pisze:Siła sygnału polepszyła się znacznie. Test w ofercie na kartę.
Z ciekawości - jaki to model? Używasz z ich oprogramowaniem? Robi sceny?Używam programu CP, bo mam od nich modem.