• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 43 z 99
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 99

#490880  autor: Pawrzes
 21 lip 2011, 11:05
No dzieje się, sporo się zmienia a CI pojawia się nawet z BTSów gdzie go nie było od momentu ich odpalenia :-)

Taka drobna kolekcja screenów z ostatnich tygodni:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam

#491138  autor: slawnokia
 22 lip 2011, 00:33
Pawrzes jak widac się dzieje i nazwy wymiatają. Może szkoda trochę, że dużo nazw jest zapożyczonych z języka angielskiego. Ale skoro takie mamy nazwy, to dobrze że CI też idzie z postępem. Te nazwy budynków ,hoteli czy center lecą z piko?

"Swiatynia Opatrzonsci Bozej" to dla mnie hit nr 1!!!

Przez chwilę się zastanawiałem, co znaczy "rtm." w nazwie "rtm.W.Pileckiego...".
To chyba pierwszy taki skrót od rotmistrza w CI T-Era.

U mnie takich ciekawych nazw nie ma zbyt wiele, jedna z ostatnich ciekawszych:

Obrazek

A druga z O2 od naszych południowych sąsiadów:

Obrazek

#491142  autor: Pawrzes
 22 lip 2011, 01:16
Tak, do niedawna były to w większości CI "Biurowiec" czy "Centrum Handlowe" ale zmieniają się na nazwy własne danych wieżowców, biurowców, hoteli czy centrów handlowych :-) Tak, tego typu nazwy są z pikokomórek.

Na to wygląda, z rotmistrzem są 2 nazwy w CI: "rtm.W.Pileckiego-I.Gandhi" i "F.Plaskowickiej-rtm.W.Pileckiego"

Ciekawa nazwa, z O2-CZ również :)

Pozdrawiam

#493544  autor: JaneQ_Damian65
 01 sie 2011, 13:47
Cell Info T-Ery z Mrzeżyna nad morzem :) Chociaż tam bez rewelacji (jeśli chodzi o CI):

(sorry, że tak daleko trzymałem aparat, ale bliżej nie chciał złapać ostrości, wystarczy kliknąć na miniaturkę i powinno być wszystko widać :) )

ObrazekObrazekObrazek

Melduję również, że albo większa część BTS-ów we Wrocławiu przestała emitować Cell Info albo to wina telefonu, bo przed wczoraj, około północy wracając do domu, jadąc przez centrum złapałem tylko Cell Info ze stacji PKP, już nawet nie pamiętam jakie :| .

P.S. Używałem tu telefonu LG Anna GS101, który bardzo fajnie wyświetla CI. Gdy to się nie mieści na ekranie jest ładne przewijane po nim :D .
-------
Trochę off topicu :twisted: :

Dostępne sieci w Mrzeżynie:

Obrazek

Jak widać jedynie Orangeżadka nie ma 3G :?
-
I Nokia 3330, mistrz wyświetlania dostępnych sieci :-D (jeszcze był Plus GSM ale się nie zmieścił :P )

Obrazek
-----
Dorzucę jeszcze Cell Info Plusowe i Playowskie (ale to odpowiedniej w innych tematach)

ObrazekObrazek

-----

I taki gratis z plaży 8)

Obrazek

Dodam, że zasięgu ich "Najnowocześniejszej sieci 4G w Polsce!!!!!!" na samej plaży nie ma :smt005 (UMTS 2100 jest, 900 nie ma).

Jeszcze dodam, że w tym roku Plus postawił na plaży słupki Ratownictwa Wodnego :) (w zeszłym roku także byłem w Mrzeżynie i ich nie było). Zarówno na plaży wschodniej jak i zachodniej (niestrzeżonej) ;-) .

Serdecznie pozdrawiam

#493563  autor: Gadulski
 01 sie 2011, 15:55
Melduję również, że albo większa część BTS-ów we Wrocławiu przestała emitować Cell Info albo to wina telefonu, bo przed wczoraj, około północy wracając do domu, jadąc przez centrum złapałem tylko Cell Info ze stacji PKP, już nawet nie pamiętam jakie .
Zgadza sie, w części Wrocławia nie ma Cell Info, ale zauważyłem, że dotyczy to tych stacji na których zmienił się LAC. Dotyczy to m.in. obszarów: Szczepin, Popowice, cześć Starego Miasta.

A Cell Info z okolic Dworca to chyba "Wroclaw Glowny" :)

W nazwach Cell Info pozostałych sieci nie widze żadnej rewelacji :P

Obrazek

#493637  autor: JaneQ_Damian65
 01 sie 2011, 21:44
To nie był dworzec, a stacja, przynajmniej tak od ojca się dowiedziałem :wink: .

Jutro jadę na 7 dni do Austrii. Ciekawe czy u nich któraś z sieci emituje Cell Info :), bo jedyne sieć "nie polska" widziałem czeskie 02 :-) . Oczywiście zdam relację na forum :D .

EDIT. i się mi jakoś tak łyso na telefonie zrobiło, bo wcześniej HEYAH a potem Era, a na dole CI, a teraz... heyah i jeszcze bez CI z Bierutowa...

Serdecznie pozdrawiam

#495790  autor: slawnokia
 11 sie 2011, 01:08
Ja z kolei miałem okazję ostatnio przejechac sporą częśc woj lubuskiego.
CI działa jak działa (z przerwami), ale ogólnie jest obecne.

Niestety poza większymi miastami , jak np. Gorzów Wielkopolski nic specjalnego zobaczyc nie można.

W mniejszych miejscowościach wygląda to tak:

Obrazek Obrazek Obrazek

na przemian z nazwą:

Obrazek

Natomiast wyjątkową nazwę można zobaczyc w Kostrzynie nad Odrą, na przemian z nazwą miejscowości i gminy:

Obrazek Obrazek

Może ma to związek z organizowanym tam "Przystankiem Woodstock"?

#495823  autor: joxar1
 11 sie 2011, 10:12
Zdaje mi się, że jest to bardziej w kontekście "Jesteś w Polsce" czyli u siebie :D

#495901  autor: Niebo
 11 sie 2011, 15:39
Natomiast w Zielonej Górze powróciło Cell Info.
Z ciekawostek w trakcie mojego powrotu (i wyjazdu) nad morze były m. in. właśnie "Jestes u siebie", co ciekawe na początku i na końcu Kostrzyna (wewnątrz normalnie nazwa miejscowości), w Skwierzynie taka "rz. Warta", w Świnoujściu normalne części miasta tj. "Centrum" czy "Warszow", natomiast w pod zielonogórskim Starym Kisielinie zależnie od sektora: "Stary Kisielin - gm. Zielona Gora", "Nowy Kisielin - gm. Zielona Gora", czy najczęściej "Ziemia Lubuska"

#495946  autor: slawnokia
 11 sie 2011, 18:23
joxar1

Wydaje się mi,że jest to jakaś forma promocji miasta jednak. Coś jak w Tychach:

Obrazek

W okolicach Skwierzyny można zobaczyc także nazwę "Puszcza Notecka"
Więcej screenów z woj.lubuskiego i nie tylko wkrótce na stronie http://www.btsy.eu/.

#498041  autor: FABIANO
 20 sie 2011, 18:13
Gadulski teraz piszę na temat :P

A tak na poważnie kilkanaście godzin temu pojawiło mi się dziwne cell info. Tzn. "Wielkopolska" czy "gm.Wielen" wyświetla poprawnie. A także "gm.Wielen-gm.Wronki" także bez błędów.
Ale błąd był tu:
zamiast "gm.Wielen-gm.Drawsko" , wyświetliło się tak: "gm.Wielen-gm.Draw3k*" :?: :!:

Jakieś błędy, tylko czego? W SE k550i gdy jeszcze miałem pokazywało prawidłowo, a właśnie w Samsungu Avili taki to cyrk...

BTS byłej Ery mam jakieś 300 metrów od domu i te CI wszystkie które podałem wyżej są często zaś ta z błędem rzadko, dlatego że ona chyba jest transmitowana w przeciwnym kierunku od mojego domu. Bym musiał obejść wieże i sprawdzić czy jeszcze jest ten błąd. Ciekawe czyja to wina ??? BTS-a czy telefonu ...?

pozdrawiam

#498123  autor: slawnokia
 21 sie 2011, 00:08
FABIANO

Możesz screena zrobic, albo choc fotkę tej nazwy? Najlepiej screena.

#498345  autor: remi89
 22 sie 2011, 12:45
Witam, czy w Świdnicy (woj. dolnośląskie) działa Cell Info?

P@weŁ

#498358  autor: wodzu177
 22 sie 2011, 13:40
Witam.W Wieluniu(Woj.Łódzkie) od prawie dwóch miesięcy na GSM 900 jest całkowity brak CI.
Za to na pocieszenie na GSM/DCS 1800MHZ jest cell info i widać tylko nazwę miasta czyli "Wielun" Ciekawe kiedy naprawią cell info.Pozdrawiam.

Nokia-6610/LG-KG275/Siemens-A52/A57/mitsubishi trium Eclipse i wiele innych prawie muzealnych modeli.

#498552  autor: remi89
 23 sie 2011, 07:06
U mnie niestety jest całkowity brak Cell Info w Świdnicy i okolicy. Szkoda bo we wszystkich sieciach działa elegancko a w T nie.

P@weŁ

#498976  autor: aquick
 24 sie 2011, 22:15
We Wrześni (wlkp) jeden z BTS-ów T-Mobile położony koło autostrady A-2 emituje CI "gm.Września-A2".

Obrazek

#501491  autor: remi89
 04 wrz 2011, 13:25
Dziwne jest to Cell Info w T-mobile od miesiąca czasu odkąd posiadam nr. nazwa miejscowości w mojej okolicy wyświetliła się 2 razy. Czy u was jest to samo?

P@weŁ

#501496  autor: rogmaniek
 04 wrz 2011, 13:57
aquick pisze:We Wrześni (wlkp) jeden z BTS-ów T-Mobile położony koło autostrady A-2 emituje CI "gm.Września-A2"
Dodam, że na superowym strunobetonowym słupie, pomalowanym na biało-czerwono, są cztery sektory w GSM 900 MHz. Do tego dochodzą trzy sektory UMTS 2100 i jeden, pewnie skierowany na miasto, GSM/DCS 1800 MHz. Lokalizacja, to ul. Objazdowa 1. Korzysta z niej też Polkomtel.

Pozostałe CI:

- Wrzesnia
- gm.Wrzesnia-gm.Nekla
- gm.Wrzesnia-gm.Miloslaw

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#502853  autor: Gadulski
 10 wrz 2011, 22:00
Witam po dłuższej przerwie :)

Prócz walki Kliczko vs. Adamek, która odbędzie się dzisiaj jest jeszcze jeden powód, dla którego warto odwiedzić wrocławski Stadion Miejski:

Obrazek

Obrazek

Tak więc zapraszam :)

Obrazek

#502884  autor: slawnokia
 11 wrz 2011, 05:24
Witamy!
Nazwa ciekawa. A tapeta super!!!

Choc myślę,że można było lepiej.
Może wzorem z Warszawy, "Warszawa Stadion", dac nazwę "Wroclaw Stadion".

Coś jeszcze nowego we Wrocławiu się pojawiło?

W Gorzowie Wielkopolskim możemy zobaczyc taką nazwę związaną ze stadionem:

Obrazek

W Chorzowie, w rejonie Stadionu Śląskiego było (bo nie wiem czy jeszcze jest) "Stadion Slaski".

Widziałeś walkę "na żywo?"
  • Strona 43 z 99
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 99
  • 1
  • 41
  • 42