kozien70 pisze: Najlepiej byłoby, gdybyś dorwał jakąkolwiek Lumię i przetestował na niej HD w 2G. Lumie mają bardzo dobrą jakość tych rozmów, miałbyś porównanie.
Dokładnie. Nie jestem zwolennikiem Microsoftu (coraz mniejsze wsparcie, nawet z podłączeniem z TV Smartem są problemy) ale jeśli chodzi o jakość połączeń, głosu oraz mocy anteny - żaden telefon na Andku nie ma nawet startu.
kozien70 pisze:
Tego nie napisałem. Sam mieszkam zasięgu DCS Play. Owszem Play ma swój DCS, o zasięgu takim, jak Idea w 2002 roku
Jest tak świetny ten DCS w Play, że NIGDY w Trójmieście go nie widziałem na słuchawce, chyba, że wymuszę. I tak jest wtedy bardzo słaby z malusim pokryciem. Na automacie jesteś albo w Play 3G/LTE albo w roamingu.
Kryniczanin pisze:
Mniejszym

Idea miała już wtedy zasięg bliski Erze i Plusowi.
No nie pisz herezji

Pierwszą rzeczą, która ucieszyła użytkowników Orange podczas modernizacji N!, było to, że do każdej stacji dokładali GSM900. Wcześniej to była rzeźba i same dziury. Poza miastami większość only GSM1800 i z gadaniem jak z grą w ruletkę.
Kryniczanin pisze:Play w Krynicy 800/2100/2600 do najnowszej stacji.
Najważniejszy news z ostatnich 24h w wątku o N!
Mixiorek pisze:
- Doczekamy się chyba nowych pasm przy siedzibie Orange, stacja w Al. Jerozolimskich przy Renault o której dyskutowaliście ma je zyskać
Jestem bardzo ciekawy tego punktu
Mixiorek pisze:
Sporo rezygnacji Orange i TMobile z pozwoleń na GSM i UMTS 900
A w jakim celu się pozbywają pozwoleń na GSM i UMTS900? Na czym będą zatem voice ciągnąć?
Chyba, że w tym roku już komercyjnie poleci VoLTE....
Mixiorek pisze:
Sporo rezygnacji Orange i TMobile z pozwoleń na GSM i UMTS 900
W porównaniu z Networks Play zaszalał z pozwoleniami jeszcze bardziej i idzie po całości.
A to teraz nie wychodzi prawie równo? W ostatnich to Play prawie że nie miał nic....
Druga sprawa - Play musi, bo im zasoby puchną najszybciej.