Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Nie można dodać. Nie mieli tego zapisanego i mogą sobie budować zasięg taki jaki chcą. Ale siłą rzeczy będą musieli równać do Networks!, bo całkiem zostaną z ręką w nocniku.Kryniczanin pisze:Czy ewentualne odnowienie Sferii będzie na tych samych warunkach co teraz? Czy można dodać warunek pokrycia jak pozostali?
Co do BDI to poprzednia władza siedziała w kieszeni Zębatego, w związku z czym wolno mu było więcej (za Szeryfowej na captcha by się nie odważył). Natomiast co do aukcji LTE, to w załącznikach są wyraźnie określone współrzędne geograficzne, gdzie operatorzy muszą zapewnić zasięg i w tych miejscach będą odbywać się pomiary. Nie doczytałem tylko jaki będzie wymagalny poziom sygnału odbieranego i jaką anteną.ja.michal pisze:Czarno widzę to sprawdzanie i egzekwowanie warunków aukcji. Przykład sam się nasuwa czyli Aero2 z BDI, wykorzystanie LTE TDD 2600 MHz, na którym miał być darmowy internet i ciągłe przesuwanie terminu w zamian za świadczenie usługi na UMTS 900 MHz, a od niedawna na całej sieci GSM i UMTS.
Do Play i Networks. Przecież warunki pokryciowe są te sameAle siłą rzeczy będą musieli równać do Networks!
Widać to było przy różnych meczach, przy LTE 800 odszkodowawcze, warunkach aukcji tzn. parodii aukcji na 800...Co do BDI to poprzednia władza siedziała w kieszeni Zębatego, w związku z czym wolno mu było więcej (za Szeryfowej na captcha by się nie odważył).
Po stronie dochodowej uwzględniono także m.in. wprowadzenie podatku od niektórych instytucji finansowych i podatku od sklepów wielkopowierzchniowych. Ponadto rząd zaplanował po stronie dochodów wpływy z aukcji na rezerwacje częstotliwości z zakresu 800 i 2600 MHz, w wysokości 9 mld 233 mln 270 tys. zł.
Po głosowaniu Szałamacha powiedział, że nie przewiduje, aby potrzebna była nowelizacja tegorocznego budżetu. "Mamy zabezpieczenie finansowania, chociażby z aukcji LTE - decyzje już zostały wydane.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sejm-uch ... rok/j7bgktSzałamacha pytany o ryzyko dla budżetu związane z informacjami medialnymi, że spółka NetNet wycofała się z rezerwacji częstotliwości LTE (spółka zaoferowała ponad 2 mld zł za jeden blok w paśmie 800 MHz) odpowiedział: "Jestem po rozmowie z panią minister (cyfryzacji Anną) Streżyńską. Jestem dobrej myśli" - powiedział.
Pytany o potwierdzenie, czy firma ta rzeczywiście wycofała się z rezerwacji odpowiedział: "Nie mogę tego potwierdzić".
Tak bo to idealnie pokazuje jakie jest parcie na te dwie duże bańkiPS. @Kryniczanin, czytujesz Onet-gadzinówkę?
Ja mam cały czas włączoną transmisję danych i u mnie taki handover nie działał. Sprawdzę przy najbliższej okazji czy nadal tak jest.p2225 pisze:Sprawdziłem handovery w Orange (karta macierzysta) i podczas rozmowy handover U2100 -> U900 -> 2G działa przy włączonej transmisji danych.
Też jechałem tam wczoraj, działa bardzo fajnie. Oprócz uruchomienia LTE na kolejnych stacjach poprawili też parametry między wcześniejszymi. Jeszcze tydzień temu miałem tak, że między stacjami np. Wierzbno a Racławicka telefon był zrzucany do 3G. Wczoraj - na całym odcinku Ratusz - Służew elegancko zasięg LTE.Mixiorek pisze:p2225
Sygnał w wagonie metra pojawia się między stacją Ursynów a stacją Służew, jest dosyć silny (LTE 3-5/5) biorąc pod uwagę tłumienie wagonów, które są blaszanymi puszkami.