Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Zlapalem nowe cidy w tej okolicy. Czyżby już odpalili? 5656. Złapałem LTE 2600 ale nie spojrzałem w locie co tam jest jeszcze.kozien70 pisze:Warszawa, Ciszewskiego 7A, słup strunobetonowy T-mobile.
Przepraszam za słabą jakość, robione telefonem w biegu. W ciągu paru dni postaram się zrobić więcej zdjęć lepszej jakości.
@Pawrzes - dowieszacie się?T-mobile ma tam wszystko, Plus również, więc pozostało tylko Play.
Cały czas zastanawiałem się, czy P4 tam wskoczy. Po porażce na Stokłosach pt. uwalenie trzech stacji wykorzystanie tego słupa magenty przez fioletowych jest bardzo pożądane.
Podjechałem, Ciszewskiego już działa, tempo ekspresowe (nie ma jeszcze pozwolenia UKE), nie złapałem L800 trzeba poobserwować czy faktycznie nie ma:Mixiorek pisze:Zlapalem nowe cidy w tej okolicy. Czyżby już odpalili? 5656. Złapałem LTE 2600 ale nie spojrzałem w locie co tam jest jeszcze.kozien70 pisze:Warszawa, Ciszewskiego 7A, słup strunobetonowy T-mobile
Ja Ci odpowiem, L2100 może być silniejsze, nawet gdy jest nadawane z tej samej anteny. Wystarczy, że dla tego pasma będzie przeznaczona większa moc. U siebie mam podobną sytuacje, gdzie L2100 i U2100 lecą bardzo daleko.marcin19883 pisze:Ok wczesniej mi nikt nie odpowiedział, to zadam inne głupie pytanie. Czy przy LTE wystepuje zjawisko "oddychania komórki"?
Stacja już działa, złapałem LTE 1800, prędkości w granicach 30-40 down / 20 up.
Dobre info. Kolejna stacja do spisania numerków.Mattia Ferrari pisze:Stacja już działa, złapałem LTE 1800, prędkości w granicach 30-40 down / 20 up.
U mnie jest tak, że raz lte1800 jest o kilka dBm mocniejsze, by za jakiś czas lte2100 odebrało te dBm lte1800. I tak w kółko jedne drugiemu odbiera dBm. Wrażenie jakby nazwajem od siebie pożyczali mocMłody.. pisze:L2100 może być silniejsze, nawet gdy jest nadawane z tej samej anteny.
Też mnie to dziwi, codziennie sprawdzam czy coś zmienili, ale max jaki wyciągam to okolice 15/5 i ping 18ms - ciągle na LTE 800... A taka nadzieja była, że dadzą może wszystkie częstotliwości (tyle tych testów z agregacji z nowych wież na forum) i w końcu będzie tu szybki internetAthantor pisze:Dobre info. Kolejna stacja do spisania numerków.Mattia Ferrari pisze:Stacja już działa, złapałem LTE 1800, prędkości w granicach 30-40 down / 20 up.
Trochę śmiesznie, że w mieście Brańsku ledwie LTE800, a na wiosku od razu bogato...
...tyle razy było też mówione że po odpaleniu stacji, z rożnych względów czasami trzeba trochę poczekać na odpalenie reszty pasm, uruchomienie agregacji czy dostrojenie mocy.(tyle tych testów z agregacji z nowych wież na forum
Fajnie by było, bo na święta akurat miałbym szybkie łącze...tyle razy było też mówione że po odpaleniu stacji, z rożnych względów czasami trzeba trochę poczekać na odpalenie reszty pasm, uruchomienie agregacji czy dostrojenie mocy.
U mnie na jednej ze stacji agragacja została uruchomiona po 2 miesiacach, na innej był komplet pasm bez L800, ktore zostalo uruchomione po miesiacu.... cierpliwosci