- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Jednak nie - jest zapałka na przyczepce z demobilums93 pisze:Chyba tak, tam stoi tylko jedna przy DK1 na gorce i chyba wszyscy operatorzy tam sa.

Więcej fotek mojego autorstwa: http://btsearch.pl/galeria/main.php?g2_itemId=8184
To Zawarpie to tylko GSM 900 jest. Pierwszy raz widzę stację tylko GSM Playa... To dobrze im nie wróży...
Jeśli ktoś jest zainteresowany tym wynalazkiem, to tu macie szczegółowe zdjęcia czegoś takiego w Dębnie. Myślałem, że ten maszt w Dębnie to jednostkowy przypadek, ale widzę, że całą Polskę chcą uszczęśliwić tymi wojskowymi masztami
Jeśli ktoś jest zainteresowany tym wynalazkiem, to tu macie szczegółowe zdjęcia czegoś takiego w Dębnie. Myślałem, że ten maszt w Dębnie to jednostkowy przypadek, ale widzę, że całą Polskę chcą uszczęśliwić tymi wojskowymi masztami

Na wsiach dosc duzo takich stacje teraz stawiaja. Stawianie 3G na obszarze, gdzie jest np. niezbyt duza wies gminna + duzy obszar gminny to chyba za duzy koszt. Postawia GSM we wsi gminnej i maja zasieg w wiekszosci gminy.zajadacz pisze:Pierwszy raz widzę stację tylko GSM Playa... To dobrze im nie wróży...
Tu masz przyklad: http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/50.70213 ... 34375/z/12 - pozwolenia na same 2G, a stacji w tym rejonie tylko 2G ma byc wiecej.
Patryk_ pisze:Jednak nie - jest zapałka na przyczepce z demobilu
Jak widzę te coś na kułkach, to jakoś nie napawa mnie optymizmemzajadacz pisze:Jeśli ktoś jest zainteresowany tym wynalazkiem, to tu macie szczegółowe zdjęcia czegoś takiego w Dębnie. Myślałem, że ten maszt w Dębnie to jednostkowy przypadek, ale widzę, że całą Polskę chcą uszczęśliwić tymi wojskowymi masztami

Może jeszcze dodadzą 3G, przynajmniej chciałbym w to wierzyćzajadacz pisze:To Zawarpie to tylko GSM 900 jest. Pierwszy raz widzę stację tylko GSM Playa... To dobrze im nie wróży...

Szkoda, że ta "polityka" budowy stacji przez P4 jest taka jakaś dziwna, przynajmniej w moim odczuciu. A tak sobie wyobrażam, że mogliby budować porządne stalowe maszty kratowe czy strunobetonowe słupy przy większych trasach, także szlakach kolejowych, z czterema sektorami 2G i 3G (tu pewnie też z drugą nośną). Taki sygnał 3G mógłby pokrywać zasięgiem obszar, w terenie otwartym, kilka, a może nawet kilkanaście kilometrów. Taka stacja czterosektorowa (w mojej wybraźni

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
To jest typowa stacja "drogowa", liczy się tylko pokrycie jednej z najważniejszych, a może i najważniejszej drogi w Polsce.rogmaniek pisze:Może mała miejscowość,
Zawarpie to właściwie same pola,a niedaleko jest Siewierz, gdzie jest w planach (pozwolenie) 3G, natomiast z drugiej strony jest Dąbrowa Górnicza, w której także jest UMTS.
O właśnie. Skoro ta droga jest tak ważna to koniecznie powinien być UMTS właśnie po to żeby pokryć tak ważną drogę sygnałem UMTS, a nie tylko archaicznym GSM. IMHO stawianie stacji bazowych tylko GSM przez Play to głupota i powoli żałuję że tak szybko Anka rozpisała przetarg na GSM 900. Gdyby dłużej musieli się męczyć tylko z UMTS to by zaczęli pokrywać nim ważniejsze drogi, a teraz to będzie kiepsko...Patryk_ pisze:To jest typowa stacja "drogowa", liczy się tylko pokrycie jednej z najważniejszych, a może i najważniejszej drogi w Polsce.
Tylko ciekawe, jak by wyglądał tam ruch UMTS w porównaniu do GSM, i czy nodeB "zarabiał" by na siebie.zajadacz pisze:Skoro ta droga jest tak ważna to koniecznie powinien być UMTS właśnie po to żeby pokryć tak ważną drogę sygnałem UMTS, a nie tylko archaicznym GSM.
Może kiedyś dołożą 3G...wg wykazu UKE linia radiowa do tej stacji ma przepływność 16 Mbps, więc trochę dużo jak na pojedynczą stację GSM

dwa nowe Bts 900 Świedziebnia - Granaty województwo kuj.pomorskie działa jakiś miesiąc oraz Rogowo- Pinino również kujawsko-pomorskie działa troszkę dłużej
dodatkowo informacja dla założyciela tematu w spisie Bts napisano miejscowość Skrwiln a powinno być Skrwilno pozdrawiam wszystkich
dodatkowo informacja dla założyciela tematu w spisie Bts napisano miejscowość Skrwiln a powinno być Skrwilno pozdrawiam wszystkich

celi
Gadulski, no to odwiedziłeś moje województwo (Lubuskie)
. Iłowa już jest na liście, ja natomiast dołączam miejscowości: Gubin, Krosno Odrzańskie, Lubsko, Szprotawa, Nowa Sól, Wschowa - wszystkie woj. Lubuskie.