kozien70 pisze:@Halset To byłoby mocno niesprawiedliwe, gdyby ten blok dostało Orange. To właśnie oni mają najwięcej problemów z zakłócaniem ich U900 przy wschodniej granicy, to ich fragment U2100 jest zakłócany przez niespełniające norm DECT-y.
Cały przetarg jest niesprawiedliwy.
A jak nie przeceniony to powinien trafić w ręce operatora który ma najwięcej pasma w 800mhz a więc Orange, ewentualnie T-Mobile po odebraniu po NN.
Oczywiście tak napisałem ale również się z tym nie zgadzam.
Dla mnie powinien dostać to albo Solorz bo też ma dwa bloki albo....P4, bo zapłacił najmniej. Dlaczego kogoś karać za to, że więcej zapłaci kasy do budżetu?
P4 bo kupił najtaniej, ma najmniej zasobów i tak się cały czas wspomaga roamingiem.
A druga sprawa - Plus i P4 mają najmniej problemów ze swoimi zasobami 900 na granicach, Więc jeśli miałaby być równowaga, to właśnie oni powinni dostać ten blok (jedno z nich), który może być zakłócany przez TV
Wierzysz, że NetNet odbierze za 2 duże bańki rezerwację?
Ja w to nie wierzę.
Szybciej uwierzę, że zapłaci Solorz niż P4. Solorz będzie oczywiście walczył o niższą cenę (sądownie, w mediach, w rządzie) ale zapłaci.
Łyknąłeś plotę o tym, że NN może nie zapłacić i w to uwierzyłeś

Ale jasne jest to, że liczysz na to aby P4 zyskał jak najwięcej, żeby TM wzięło dwa bloki i aby się dogadali z P4. Na to liczysz, stąd takie brnięcie w ślepą uliczkę.
Solorz nie zrezygnuje z LTE800 i jak będzie musiał kasę na to znajdzie.