Cześć. Chyba to najbardziej właściwy temat do mojego pytania.
Posiadam obecnie trzy Motki: One Vision, One Macro i G8. Na tej pierwszej (może z uwagi na Exynosa) działa agregacja pasm - załącza się LTE+ (oficjalne DL do 300 Mb/s). Niestety na G8 nie pojawia się LTE+ (a wg danych, na tym Snpadragonie, powinno być do 600 Mb/s DL). Podobnie nie działa agregacja pasm na Motce One Macro (wg strony Play max do 150 Mb/s DL, czyli raczej ten model nie ma agregacji, ale na oficjalnej stronie tego Mediateka jest jednak info o DL do 300 Mb/s).
I w związku z powyższym: czy da się wymusić jakoś agregację pasm? Zwłaszcza chodzi mi o Motkę G8, skoro oficjalnie specyfikacja umożliwia pobieranie do aż 600 Mb/s.
I jeszcze się zastanawiam, czy brak VoLTE i VoWiFi, na G8 i Macro, nie wynika też z tego, że ta agregacja się nie załącza. Oficjalnie te modele też mają wsparcie ww. technologii. Skoro P4 wspiera VoLTE w Motce G7 i G7 Power, miałem nadzieję, że chociaż na Motce G8 też będzie działać przede wszystkim VoLTE i może też VoWiFi.
Macie może jakieś pomysły? Na szczęście wszystko to powyższe działa na mojej Motce One Vision, gdzie mam główny numer Play. Ale - jak już wspomniałem - tam DL też jest niższy, niż wg specyfikacji w G8, czy G8 Power (bo to ten sam Snapdragon).
O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!