Grzesiek77 pisze:Mozecie mi wytlumaczyc czemu nie wiecej?
Powodów może być kilka:
- pakiet wakacyjny oznacza prepaid. Platforma Orange z tego co wiem ma ograniczenia i nie radzi sobie za dobrze z większymi prędkościami? To musi potwierdzić ktoś kto używa prepaida, ja korzystam tylko z abonamentów
- Twoja lokalizacja. Z tego co widzę na 90% obsługuje Cię nadajnik Michałów dz. nr 88/30 T-Mobile ID: 21313. Jest to jedyna stacja w tej okolicy. Wokół raczej miasteczka i wsie więc dużych skupisk ludzkich nie ma ale jest to jednak jedyna stacja obsługująca ten obszar. Może na Twoim sektorze jest sporo użytkowników mobilnego internetu?
- 17-21Mb/s na LTE? Jak dla mnie to dobry wynik

i spokojnie starczy do normalnego korzystania z neta. Jak na teren raczej słabo zurbanizowany to bardzo dobry download i dobra wiadomość, że Networks ma u Ciebie LTE. Ktoś inny w tej okolicy ma nadajnik z LTE?
Jakie są średnie pingi i jaki jest upload?
Jeszcze dodam, że dziś zrobiłem testy na Huawei E3276 (wcześniej na iphonie 5 i 5s) i szczerze mówiąc nie różnią się one za bardzo od tych przed uruchomieniem 15MHz w LTE. Muszę to poobserwować i zrobić testy w innych lokalizacjach. Poniżej test właśnie z Huawei'a: