Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Troszke oderwana od rzeczywistosci wizja jesli chodzi o spedzanie urlopow i wakacjiHalset pisze:
Jaka moc? Jakie łącze?
Ludzie, Wam rozumu odebrało, że bez neta nie idziecie się obejść?
Zgadza się, Na półwyspie jest od groma ludzi w lato, zwłaszcza jak jest pogoda.
Ale....tam nie przyjeżdża nikt aby siedzieć na necie, zwłaszcza jak słońce od kilku dni napierd....
Ludzie leżą całymi dniami na plaży, uprawiają sporty wodne. Jaki kuźwa net?
Obciążenie to może byc co najwyżej głosowe ale nie data. Urlop to jest czas odpoczynku.
Wystarczy się przejść po kurorcie Jastarnia Władysławowo Hel. Tam ludzie odpoczywają a nie trzymają ciągle twarzy w ekranie. Na plaży ludzie leżą a nie siedzą w telefonach.
Moc sobie możesz sprawdzić jak na półwyspie pada albo nie ma pogody w takim okresie lipiec sierpien jak jest teraz, Bo na półwyspie jak nie ma pogody, nie ma co robić a co najwyżej wtedy ludzie pakują mandżur i jadą do Trójmiasta na "zwiedzanie"
Cos podobnego mnie równiez spotkalo i od tamtej pory zaczalem zwracac szczegolna uwage czy smsy docieraja. Na chwile obecna z potwierdzonych przypadków wychodzi, ze srednio raz na miesiac nie dociera sms na jeden numer w/z Heyah, wiec nie jest jeszcze tragicznie i da sie przezyc, gorzej, ze z reguly nie dociera jakis wazniejszy od pozostalych ale to juz klasyczna zlosliwosc rzeczy martwychpawelec2225 pisze: Nawet prywatnie miałem taką sytuację, że jedna osoba będąca w T-mobile się na mnie obraziła, bo powiedziała, że sobie z niej jaja robię, bo ona mi coś pisze, a ja długo nie odpowiadam. Smsy w roamingu szły bez zarzutu.
Plus nie wiem bo dawno nie robiłem testów. Wystarczy, że w Trójmieście osiągnięcie powyżej 8Mb/s na U2100 graniczy z cudem. To samo Aero.Mixiorek pisze: Nie mam niestety jak porównać ich z play i plusem.
Kolejny test, centrum Władysławowa, okolice dworca PKP, zasięg 5/5, sektor na dom rybaka ze stacji obok dworca PKS
Głównie dla voice. Duże skupisko ludzi, wiele rozmów. Ludzie na plaży głównie gadają przez fon.Jak myślisz Halset - po co w takim razie N! dostawia tam mobilne stacje na czas wakacji?
Jasne, że robią. Głównie gimbaza. Kiedyś ludziom net nie był potrzebny. Wystarczy zobaczyć na podwórka. Za czasów dzieciaka wystarczył nam kawałek trawnika, robiło się bramki z kamieni i cały dzień za piłką biegało. Dzisiaj tego nie ma. Kiedyś karą dla młodzieży był szlaban wyjścia na podwórko. Dzisiaj - jest odłączenie od neta.jednak jak widać ktoś to obciążenie sieci robi.
dlatego również odpalają na nich LTE, które z rana śmiga bardzo dobrze, a w południe jest słabsze?Halset pisze:Głównie dla voice. Duże skupisko ludzi, wiele rozmów. Ludzie na plaży głównie gadają przez fon.Jak myślisz Halset - po co w takim razie N! dostawia tam mobilne stacje na czas wakacji?
Kiedyś ludziom wiele rzeczy nie było potrzebnych - nie było samochodów, komunikacji zbiorowej, masy rożnych leków, generalnie ochrony zdrowia, co mniej zdrowa jednostka to w zasadzie nie miała prawa do życia, nie było nawozów sztucznych, GMO itd. A patrz, że ludzie żyli i sobie radzili. Przytoczone przez Ciebie porównanie nie jest najlepsze, bo zmienia się świat i zmieniamy się my, a że nie zawsze na lepsze to inna sprawa.Halset pisze:Kiedyś ludziom net nie był potrzebny.
Pociąg (z klimą itp.) jedzie z Gdyni 47 minutHalset pisze:bo mam morze pod nosem w Trójmieście a korki na Hel mnie odpychają.
Nie napisałem nigdzie, że w ogóle nie korzystają z neta.pawelec2225 pisze: dlatego również odpalają na nich LTE, które z rana śmiga bardzo dobrze, a w południe jest słabsze?
W teorii tak. W praktyce to różnie wygląda. Nie zawsze jest też pusty.Pociąg (z klimą itp.) jedzie z Gdyni 47 minutPKP PLK wymieniła całą infrastrukturę aż po Hel na nową. Teraz przewozy regionalne muszą zapewnić "tylko" tabor w 100% po modernizacji z klimą itp. lub po prostu nowe fajne wagony.
Pendolino z Gdyni do Warszawy jedzie 3:20. Co ciekawe bez większego wysiłku bilet jest w cenie 49zł (bez zniżek) kupiony na 4 dni przed wyjazdem...
To była jazda standardową drogąHalset pisze: Co do dojazdu - nie musisz mi tłumaczyć bo znam wszystkie skróty.
Jeżeli ktoś lubi tak spędzać wolny czas to proszę bardzoTylko tak czy siak jazda na półwysep to masakra, podobnie jak jak jazda po Zakopiance
Tak niewiele brakuje do ideału, tylko 2,4 MHzMixiorek pisze:Jest nieźle.
Tak, to takie polskie. Pies ogrodnika - sam z tym nic nie zrobi ale drugiemu nie dakozien70 pisze:Zygmunt choćby sczezł, to nie odpuści i nie sprzeda