Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
To LTE PLUS jest pływające...od 3/5 o godzinie 12, po 1/5 o północy... Do prędkości to nic nie ma, ciągle MAX. 3-5Mb/s... Tyle z tego PowerLte w SmartDom mam... Byle karta PLAY 14-20Mb/sPatryk7588 pisze:Jeśli masz na myśli "oddychanie komórek" to występuje ono tylko w 3G.
W LTE nie ma typowego odychania rozumianego tak jak w UMTS, bo technologia działa inaczej. Za to występują zakłócenia między stacjami i trzeba stacje ze sobą odpowiednio synchronizować żeby było ich jak najmniej. Mówi się, że te zakłócenia będą głównym hamulcowym tej technologii. Na telko.in był dobry artykuł o tym. To jest jedyny powód stosowania RCU dla LTE. Networks! w całej zachodniej Polsce nie ma RCU na żadnej stacji LTE1800, albo nadaje LTE z tych samych sekcji anten co UMTS 2100 I wtedy tilt reguluje się wspólnie.astelitt pisze:Patryk, w LTE również występuje oddychanie komórki. Nie na darmo instaluje się RETy do anten odpowiadających za LTE. Tylko UMTS 900 N! nie "oddycha" i niektóre stacje Aero2 (brak RETów). No i oczywiście GSM
W Poznaniu są stacje, które wiele miesięcy działają bez zezwolenia. Wielokrotnie zgłaszałem do UKE, ale bez odzewu. Jaki kraj taki regulator...erymo pisze:w moim miasteczku plus nadaje od prawie 2 miesiacy bez pozwolenia, jest to tylko gsm ale i za to moga beknac, gdzie im to zglosic ?
Pisać skargi na olewanie zgłoszeń, a nie płakać jaki to zły kraj jest..Spacedust pisze:W Poznaniu są stacje, które wiele miesięcy działają bez zezwolenia. Wielokrotnie zgłaszałem do UKE, ale bez odzewu. Jaki kraj taki regulator...erymo pisze:w moim miasteczku plus nadaje od prawie 2 miesiacy bez pozwolenia, jest to tylko gsm ale i za to moga beknac, gdzie im to zglosic ?
marcinek243 pisze:Plus w moim mieście to największa mozaika technologiczna. Na 5 stacji tylko 3 z lte i 3 z u2100.
Na największym osiedlu gdzie mieszka 2/3 miasta jedynie u900 i lte. Jedna z trzech stacji u2100 jest u2100 only na dodatek położona na przedmieściach zabitych dechami a jakby było mało (czyli to co mnie skłoniło do napisania tego posta) ostatnio dali do niej radiolinie 300mbit gdzie cała reszta wraz z lte1800/800 leci na klasycznych 180 co skutkuje transferami po kilka mbit/s w godzinach szczytu.
Jakieś 40tys. mieszkańców na radio 180Mb/s... czyli lider tylko w reklamach...Patryk7588 pisze:Trzecią stacje masz na ul. Ostrowskiej.
Stacja na ratuszu jest stacją ograniczonej mocy.
Całe miasto + Zduny zasila ta stacja na kominie, a sama jest podpięta po radiolinię 180Mbps.