Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Słaby sygnał? Kilka ładnych stron temu wrzuciłem foty masztu 60 m w Odolionie czyli blisko. W tamtą stronę sektor ma 5 anten. Czyżby jeszcze nie działał? Mimo lasu powinien tam sygnał dochodzić.Jeszcze okolice MOPu Otłoczyn. Środek lasu, słabo z sygnałem. Taki mini maszt byłby idealny.
Mnie też brakuje rozbudowy Plusa. Od lat nie stawiają nic nowego lub tyle, ze nie widać. Play stawia nowe stacje, rozbudowuje swój zasięg. Podobnie N!. A Plus się zajmuje od lat dokładaniem anten i trzymanie 50Mhz 2600 w szafie. A szkoda......Mixiorek pisze: Brakuje mi w tym wszystkim Plusa :/ podczas jazdy miałem wpięte telefony w uchwyty więc wziąłem telefon żony z Plusem i na A1 transmisja nie szła przy słabym sygnale LTE. Potem nastąpił HO do w miarę mocnego 3G ale transmisja nadal nie działała.
lordbyd pisze:I jeszcze prośba do Kolegi @Pawrzes lub innego Kolegi wiedzącego co to za stacje
Okolice między Barcinem a Mogilnem, kujawsko-pomorskie:
LTE: 4451622, TAC 44
UMTS: 46976, LAC 44, RNC 44
GSM: 64102, LAC 4044
Moje tereny także już piszę jak to wygląda. Sygnał dla T-M dochodzi pewnie z Aleksandrowa z komina na Narutowicza. Komin dość wysoki i swego czasu jak moc była normalna to Era miała najlepszy zasięg dla grzybiarzyMixiorek pisze:Powstało pewnie zamieszanie z mini masztem, który początkowo przypisałem do Play. Okazało się, to będzie T-Mobile. Chodziło mi o sygnał N! na tym MOPie. Jest duży i w fajnym miejscu w środku lasu. Niestety ten las powoduje spore tłumienie. T-Mobile ma maszt oddalony o około 3km a i tak jest tak sobie.
Maszt Play w miejscowości Odolion to pewnie w 99% po to by pokryć A1 i może część Aleksandrowa. Widzę, że jest na wzniesieniu, do tego to jest ten maszt 60m. Samo wzniesienie widzę, że jest na wysokości koron drzew a tu jeszcze + 60m.
Faktycznie zastanawia te 6 anten na sektor, może właśnie po to by mieć mocny zysk bez strat na pasmach zasięgowych? W jakim kierunku jest sektor z 5 antenami?
Chyba czas by postawili coś na południe przy samej A1 bo przez wiele km nic jeszcze nie mają.
Można lepiej jechać nad jezioro Mausz. W Parchowie juz stoi maszt PLAY, ale jeszcze nie uruchomilispotify pisze:Wow
W końcu. Przynajmniej nie będzie trzeba nad jeziorem Węgorzyno z roamingu korzystać i lecie inne opy zaczną oddychać.