Terminali, bankomatów, różnych urządzeń diagnostycznych, liczników, samochodów, ciężarówek, autobusów wyposażonych w lokalizatory które dane ślą po 2G. Ale ci akurat z usług Playa na ogół nie korzystają, więc Play sobie może GSM wyłączyć, nikt nie ucierpi.ja.michal pisze:Sprawdźcie sobie ile jest terminali płatniczych i bankomatów w Polsce.
- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Ja miałem najwięcej 91, ale to jeszcze z czasów testów LTE w CP, jeszcze jak nie było oferty komercyjnej. W Poznaniu było wtedy 7 nadajników. Mieliśmy przez 6 mies 100GB/mies w tym 50GB w dzień.
Dobry humor podstawą dnia.
Historia polityki najnowszej czyli 90 minut wyjęte z zycia na wykładzie i taki wyniczek

ul Batorego, wydział Politologii i Studiów Miedzynarodowych, zasięg słaby bo w piwnicy prawie siedzimy, ale że na wydziale nie ma Wifi to udostępniam kolegą z roku i skubani się cieszą, wchodzą na fejsbuuki, gmaile a ja mam ładnie odpalone dhcp spoofer, modem świetnie działa z backtrackiem o dziwo!o!
Ale nikt nie narzeka mówią ze dobrze działa ;D
-111dBm.
[ Dodano: 2013-10-11, 12:29 ]
Widzimy się na PlayWeekend !

ul Batorego, wydział Politologii i Studiów Miedzynarodowych, zasięg słaby bo w piwnicy prawie siedzimy, ale że na wydziale nie ma Wifi to udostępniam kolegą z roku i skubani się cieszą, wchodzą na fejsbuuki, gmaile a ja mam ładnie odpalone dhcp spoofer, modem świetnie działa z backtrackiem o dziwo!o!
Ale nikt nie narzeka mówią ze dobrze działa ;D
-111dBm.
[ Dodano: 2013-10-11, 12:29 ]
Widzimy się na PlayWeekend !
A taka wiocha jak moja dostała 2 pozwolenia i odpaliło g1800 miesiąc temu 

Dzisiaj na Mieszka w Szczecinie złapałem GSM 1800 -sprawdzone na NetMonitorze.
Zawiesili również anteny LTE i GSM 1800 na Benesza 27 w Szczecinie.
PZDR
West
PZDR
West
Od jakiegoś czasu w Szczecinie już łapie GSM 1800 jakoś w centrum, ale za cholerę nie mogę zlokalizować skąd nadaje. Tydzień temu pół miasta autem specjalnie objechałem z netmonitorem i nie zlokalizowałem gdzie jest nadajnik. Sygnału większego niż -74 dBm nie miałem i widziałem tylko kanał 674. Na Mieszka najpewniej jest CBCCH i podczas rozmowy może przełączyć, bo w tej samej lokalizacji jest GSM 900, RRU są tam od jakiegoś czasu zamontowane pod masztem. Za jakiś czas sprawdzę czy działa. Zamontowali też RRU na słupie własnym w okolicach ul. Ku Słońcu i Europejskiej. W wielu lokalizacjach są dołożone anteny GSM 1800, często jeszcze nigdzie niepodłączone, albo GSM 1800/GSM 900 (budynek ZUT koło seminarium duchownego, Bogusława X 22).west pisze:Dzisiaj na Mieszka w Szczecinie złapałem GSM 1800 -sprawdzone na NetMonitorze.