Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Hmmm, dziwne. Czy zdarzyło się komuś, że play zmienił cidy UMTS 2100 na jednym nadajniku? Kilka dni temu padł play całkowicie (2G, 3G i LTE) w Gorzowie WLKP od 1 w nocy do około 6 rano a dziś zauważyłem nowe cidy UMTS 2100 z nadajnika GOR1037 które zastąpiły poprzednie (LAC bez zmian, RNC też)Dodo84 pisze: ↑23 lip 2020, 03:00Play zalicza właśnie koszmarną awarie od około 1 w nocy w Gorzowie WLKP i okolicach. Najpierw padło LTE (w tej chwili w ogóle ani router ani telefon nie widzi LTE playa tylko pokazuje 3G i 2G). Telefon spadł do 3G a próba wykonania połączenia kończy sie zerwaniem połączenia bez jakiegokolwiek sygnału. Na telefon zalogowany do 3G playa jak się dzwoni słychać komunikat "abonent czasowo niedostępny...". Pomaga zalogowanie do roamingu krajowego w ofercie glosowej a karta internetowa niestety brak zasięgu. Router przez chwile pokazał mi Long cidy z województwa Zachodniopomorskiego (Lipiany).
Są już takie stacje w Poznaniu, które miały wcześniej wszystkie pasma i mieściły się w 7V/m, a teraz w nowej dokumentacji jest już 16,7V/m.minisyrena863333 pisze: ↑21 lip 2020, 13:29Czy ktoś wie co z wdrożeniem nowych norm PEM ? I jak rozpoznać że moc nadajnika została podniesiona ?
Według dany z routera to 4G Tx power PPusch:0dBm PPucch:-3dBm PSrs:0dBm PPrach:-1dBm a dla 5G jest 5G Tx power PPusch:6dBm PPucch:-17dBm PSrs:4dBm PPrach:-11dBm.
Nie wiem czy to właśnie moc nadajnika czy nie ale różnica jest.
SuperSpacedust pisze: ↑28 lip 2020, 17:59Są już takie stacje w Poznaniu, które miały wcześniej wszystkie pasma i mieściły się w 7V/m, a teraz w nowej dokumentacji jest już 16,7V/m.minisyrena863333 pisze: ↑21 lip 2020, 13:29Czy ktoś wie co z wdrożeniem nowych norm PEM ? I jak rozpoznać że moc nadajnika została podniesiona ?
Według dany z routera to 4G Tx power PPusch:0dBm PPucch:-3dBm PSrs:0dBm PPrach:-1dBm a dla 5G jest 5G Tx power PPusch:6dBm PPucch:-17dBm PSrs:4dBm PPrach:-11dBm.
Nie wiem czy to właśnie moc nadajnika czy nie ale różnica jest.
Stacja TRZ3091 według mnie zaczęła działać mam dostępny LTE 800 ,LTE 1800 ,UMTS 900
Nie modernizowali, tylko coś psuli i net prawie nie śmigał. Czerwiec był bardzo ciężki i początek lipca. Teraz już się poprawia szybkość i stabilność neta.