Użytkownik
mariusz9a
A ja wierzę. Ostatnio wyrasta u Plusa 3G jak grzyby po deszczu. I najlepsze jest to że działają, a nie tak jak kiedyś na 5h i 3 miesiące przerwy. Działa też pełno nodeB bez pozwolenia UKE czym jestem bardzo zaskoczonywidex pisze:Wierzę ;] Prędzej wybiorą mnie na prezydenta .dechomenon pisze:polkomtel w 2009 ma plan aby wszystkie miasta 10tys mieszkańców miały 3G ambicje bardzo fajne...ciekawe jak to wyjdzie:)
U mnie działała stacja ok 6h (12 grudnia 2008 - w tym dniu anteny zostały zawieszone) i do teraz cisza. Stacja otrzymała pozwolenie kwiecień\maj 2008.]mariusz9a pisze:I najlepsze jest to że działają, a nie tak jak kiedyś na 5h i 3 miesiące przerwy.
Też mam nadzieję, ale widzę że zaczyna się to zmieniać. Może to wszystko zależy od oddziału Polkomtela? U mnie w GOPie też to odpalanie czasami im idzie jak krew z nosa - tak jak u Ciebie (chociaż czasami odpalają bardzo sprawnie). Co najciekawsze sam Polkomtel nie wie że nadajniki stawia. U mnie na szkole stawiają maszt, pracownik Plusa mi sprawdził w dziale planowania i mówi że na 95% to nie będzie ich, wołam do robotników co stawiali maszt z zapytaniem czyje to będzie, odpowiadają że Polkomtel... Brak słów. Także do tej pory do końca nie wiadomo czyj to twór - stoi miesiąc, brak w wykazie UKE. Odrzucam Orange i Play bo mają nadajniki już postawione na tym dachu.widex pisze:Mam nadzieję, że ta pseudo rozbudowa sieci jaką funduje Polkomtel zmieni się (również jedna stacja GSM za miastem jest uruchamiana od 9 miesięcy).
W Białym Dunajcu byłem pod koniec grudnia i sygnał był na full - no chyba, że z jakiejś innej lokalizacji zalatywałowidex pisze:121167, a długo działa tam UMTS?
Skąd takie info? Jeśli wiarygodne to byłoby super!dechomenon pisze:polkomtel w 2009 ma plan aby wszystkie miasta 10tys mieszkańców miały 3G
dechomenon pracuje w Plusie, także jemu chyba można wierzyć w tej kwestiiŁukasz_W pisze:dechomenon napisał/a:
polkomtel w 2009 ma plan aby wszystkie miasta 10tys mieszkańców miały 3G
Skąd takie info? Jeśli wiarygodne to byłoby super!
Są to kolejne miejscowości w których brak pozwoleń UKE. Co raz częstsza praktyka Polkomtela. Czyżby nowa strategia od nowego roku? Odpalają gdzie popadnie byle szybciej?munio pisze:3G Plusa pojawiło się w mieście Dzierżoniów (województwo Dolnośląskie) i od 3 dni w mieście Ząbkowice Śląskie (województwo Dolnoślaskie)
Hmm, wiesz też jestem tego zdania. Tylko, że nie ma znaczenia czy miasto ma 50 tys., czy 30 tys (moje). Jedno jest pewne; tracą klientów. U mnie wiszą billboardy Play Online, więc reklama Internetu już jest. Orange ma wielu zwolenników - telefon tylko z Orange (Internet również). Era uruchomiła pierwsza UMTS. Wiele osób mówi mi, że w Erze jest ekstra szybki Internet. Mieszkańcy mojej części miasta dosłownie biją się o Erę. Tam gdzie nie ma kabli TP to po prostu była dla nich cudem (start - grudzień 2007). A Plus? EDGE taki sobie.donek pisze:50 tysięczne miasta gdzie zezwolenia są już dawno i nadajniki stoją gotowe do akcji....
Już od kilku dni działa cały czas stabilnie. Mam nadzieję że to oznacza odpalanie już na stałe.mariusz9a pisze:Uruchomiono testowo 3G w mieście Myszków. Tzn zasięg 3G pojawia się na kilkanaście minut po czym wyłączają. Po jakimś czasie znów to samo...
mariusz9a pisze:Są to kolejne miejscowości w których brak pozwoleń UKE. Co raz częstsza praktyka Polkomtela. Czyżby nowa strategia od nowego roku? Odpalają gdzie popadnie byle szybciej?munio pisze:3G Plusa pojawiło się w mieście Dzierżoniów (województwo Dolnośląskie) i od 3 dni w mieście Ząbkowice Śląskie (województwo Dolnoślaskie)
Skąd takie info? Jeśli wiarygodne to byłoby super![/quote]dechomenon pisze:polkomtel w 2009 ma plan aby wszystkie miasta 10tys mieszkańców miały 3G
O tutaj:darkangel pisze:A gdzie to sprawdzić czy są pozwolenia od UKE i jest legalnie w 100%;).
Dokładniej chodzi mi o miejscowość Wołów na Dolnym Śląsku, jeśli ktoś mógłby sprawdzić.
Poinformowano mnie że do końca 1 kwartału 2009 będzie tam zasięg 3G
Ja bym nie miał nic przeciwkowidex pisze:Brodnica też ma mieć start na I kwartał 2009 ;]
Może na serio planują UMTS-owy BUM.
3G to niecałe 400kb/s a 3,5G (a bardziej poprawnie HSDPA) to zależy jakie wgrają. Najprawdopodobniej do 7,2Mb/s (ale nie licz na taką prędkość).darkangel pisze:Jaka jest teoretyczna prędkość 3G i czy dużo się różni 3.5G