Play wprowadzając ograniczenie do 3Mb stał się dla mnie operatorem nieprzewidywalnym i nawet pisałem, że nie wiadomo czy kiedyś nie ograniczą jeszcze bardziej ale do głowy mi nie przyszło, że to nastąpi za kilka miesięcy i do prędkości 1,5Mb !
Niestety w momencie, kiedy podpisywałem umowę nic nie zapowiadało, że jakiekolwiek ograniczenie może być, wręcz przeciwnie nawet na Telepolis były artykuły,gdzie pisano, że karty Play w roamingu krajowym są tak samo traktowane jak macierzyste, że Play nie pozwoliłby sobie na dyskryminacje ich kart ze względu na to, że płacą grubą kasę a to mogłoby ich kosztować wizerunkowo.
Minęło trochę czasu i wszystko się odwróciło o 180 stopni. Sam Play ogranicza swoim klientom prędkość do 1,5Mb czyli jak dla mnie do poziomu nieakceptowalnego na stałe. Co gorsze nie wiadomo czy na tym się skończy, czy może za kolejne 5 m-cy przytną jeszcze bardziej np. do 0,5Mb. Teraz wszystkiego można się spodziewać po tak nieobliczalnym operatorze.
Osobiście będę każdego przestrzegał, kto będzie chciał przenieść numer czy przedłużyć umowę z Play.
Play obecnie nie ma już jakichś super ofert, super cen żeby usilnie się ich trzymać a teraz jeszcze taki ruch. Dla mnie ten operator właśnie się skończył.
Niestety poza rekompensatą nic nie można uzyskać, bo najbardziej interesowałaby mnie możliwość rozwiązania umowy z winy operatora.