Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Oni nie mają prawie nigdzie DCSu, dlatego nie muszą kombinować.madhunt3r pisze:To dzieje się ciekawie w eterze. Play, Tm i Orange kombinują, a Plus śpi
pewnie miała ją nadal w tym samym telefonie co w 1998janekt pisze: Tak na marginesie: dzisiaj w salonie jedna pani wymieniała sobie kartę SIM, rok produkcji: 1998! Sam konsultant był zaskoczony idealnym stanem w jakim się zachowała.
Jest dużo możliwości.cyanoone pisze:Nie wiem dlaczego telefon pokazuje nazwę operatora z którego zasięgu korzystam, a nie np. Virgin czy RBM/Play.
U mnie po nie całej dwóch lat zmodernizowane sieci już pozatykali.
Pomijając poziom sygnału przy którym następuje w N! H/O do U900 (także uważam, że jest to za dużo) powyższe rozwiązanie, które podajesz dla Plusa i Play w przypadku N! wydaje się mało prawdopodobne. Biorąc pod uwagę porównywalną ilość użytkowników w każdej sieci, w przypadku Plusa i Play masz 1 nośną na U900 na sieć, zaś w przypadku N! jest to jedna nośna na 2 razy większą liczbę użytkowników. Wydaje mi się, że obecna konfiguracja to nie jest tyle wymysł (brak wiedzy) techników w N!, co konieczność/kompromis (patrz ilość pasma na U900 na użytkownika/sieć).zwariowany.kurczak pisze: Pewno nie ma jeszcze UMTS900 na tej stacji... przy -113dBm przełącza, a tam gdzie jest LTE poprawiają (podobno) na -110dBm.
A co do modernizacji, masz racje PUPA i tyle... Plus i Play maja lepiej to skonfigurowane, idle w UMTS900, a później pchanie dla pojemności...