Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Na mapie postępu prac jeszcze nie jest zaznaczony, pewnie zaczęli w tym tygodniu. Idą konsekwentnie do przodu, biorąc się za ostatnie obszary.kaspeed pisze:zaczeli bełchatów modernizować...Oby nie skopali ....
Niezły wzrost ilości nadajników, z 17 do 32.... po modernizacji i optymalizacji powinien być cud, miód i orzeszki.macc pisze:problemy z siecią orange cd. http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /140739964
W przypadku mojej obecnej, domowej lokalizacji po modernizacji nie jest specjalnie lepiej z siłą sygnału. A co ciekawe powstał nowy nadajnik Orange/ Networks około 400m w linii prostej ode mnie. Jednak ze względu przeszkody, które są po drodze, strony świata, azymuty anten nie wpłynęło to na poprawienie jakości sygnału sieci w mojej lokalizacji. LTE jest w 50% a w 50% go nie ma. 3G jest ale na EDGE też mnie często przenosi.... Póki co chyba nie ma UMTS900 bo nie widzę powodów, dla których miałby siedzieć w EDGE gdy jest UMTS900. Zmiana pasm jest zupełnie bezsensowna.playwlkp pisze:Raczej nie ma komu dziękować,bo takowy nigdy miał nie powstać z tego co mi wiadomo w mojej miejscowości ,więc sprzeciwiać się nie było czemu . Przed modernizacją w moim regionie Orange miało tylko jeden maszt własny w Dobrzycy koło Pleszewa ( około 8 km do mnie ) ,potem dołożyli w Sowinie gm.Pleszew na maszcie T-mobile,a właściwie przenieśli bo był taki mały masz w jednej z Firm z anteną dookólną w Lubomierzu ( jakieś 7 km ) i Ligota gm.Raszków ( 4 km ) - na tym właśnie najbliższym nie ma wcale sektora w moim kierunku .Sygnał łapie w 90 % z masztu w Dobrzycy ( mam Netmonitora zainstalowanego na telefonie ) ,sporadycznie z tego z Sowiny i to tyle,na zewnątrz niby jest w miarę ,ale w domu beznadzieja i to nie tylko u mnie .
Jak chcesz to mogę się nie wypowiadać, ja chciałem tylko pomóc, ale widzę, że nie chcesz tej pomocy. Do tej pory nie napisałeś gdzie dokładnie mieszkasz (podajesz tylko trójkąt trzech miejscowości a to wiele nie wnosi) a bez tego nic nikt nie zrobi.playwlkp pisze:@ inżynier -proszę Cię,nie czepiaj się mnie i lepiej nie wypowiadaj się w moim temacie !
A potem piszesz, że przed modernizacją było cały czas słabo.playwlkp pisze: A gdybyś sam dokładnie czytał moje posty to byś wiedział że przed modernizacją miałem lepiej jak obecnie ,ale napisze kolejny raz ,przykładowo na terminalu przed modernizacją miałem zasięg 68 % ,na chwilę obecną jest w granicach 45-50 %
Więc już nie rozumiem, było dobrze czy słabo? 68% to dobrze czy słabo?playwlkp pisze:Co do moich oczekiwań,pewnie były takie że będzie lepiej,ale to chyba normalne,bo trudno oczekiwać aby było gorzej jak już było słabo cały czas !
Tylko, że dokładnie z tej samej stacji wcześniej miałeś sygnał (bo to byłą jedyna stacja Orange w tamtej okolicy. I wtedy było OK, a teraz jak już nie jest OK?playwlkp pisze:Sygnał łapie z innego nadajnika który jest prawie 8 km do mnie i anteny nawet nie są dokładnie skierowane w moją miejscowość,to jak mam mieć dobry zasięg?
playwlkp pisze:Przed modernizacją w moim regionie Orange miało tylko jeden maszt własny w Dobrzycy koło Pleszewa ( około 8 km do mnie ) ,potem dołożyli w Sowinie gm.Pleszew na maszcie T-mobile,a właściwie przenieśli bo był taki mały masz w jednej z Firm z anteną dookólną w Lubomierzu ( jakieś 7 km ) i Ligota gm.Raszków ( 4 km ) - na tym właśnie najbliższym nie ma wcale sektora w moim kierunku.
A co to za osoby? Z kim gadałeś? Pani na infolinii czy sąsiad co wszystko wie?playwlkp pisze:sprawę wyjaśniałem z osobami co mają pojęcie na ten temat
Ile razy trzeba tłumaczyć, że nie warto kierować się pozwoleniami UKE? To, że jest pozwolenie to nie znaczy, że od razu operator uruchomi daną technologię na którą mam papier UKE! Zrozumcie to w końcu!!!playwlkp pisze:Dziś widziałem że na Blogu Orange ktoś zadał pytanie odnośnie LTE w Pleszewie ,odpowiedz dostał że w najbliższych planach nie mają ha ha,zezwolenie jest,więc może za 4 lata !
zapewne wyłączyli pobliski nadajnik i łaczysz się z dalszym. oczywiście tylko na czas prac na nim.kaspeed pisze:Właśnie mam efekty prac początkowych modernizacji w Bełchatowie: 3g miałem poziom db 88 mam 102...W pokoju gdzie miałem 2 kreski 3g mam 1 kreskę edge..Brawo...Oby wszystko poprawili...
aż tak by nie popsuli zasięgu, żeby nie było nawet gsm. jednakże możesz zrobić zgłoszenie lub zadzwonić do BOK, żeby sprawdzili co się dzieje i póki jeszcze pracownicy "kręcą" się po Bełchatowie to łatwiej będzie to poprawić.kaspeed pisze:W wypadku u2100 masz rację w wypadku edge musiał by to być nadajnik 9km odemnie to realne??Możliwe że zdjęto sektor wycelowany w moją okolice:(
wszystkie stacje w okolicy są blisko granicy, ale tylko jedna stacja jest bez U900. mogli ustawić tak anteny, żeby nie siały sygnałem poza granicę. poza tym gsm900 orange i plusa łapię również za granicą. do około 2 km wgłąb.zajadacz pisze:U900 nie jest odpalany jedynie na stacjach przygranicznych.