@ inżynier -proszę Cię,nie czepiaj się mnie i lepiej nie wypowiadaj się w moim temacie ! A gdybyś sam dokładnie czytał moje posty to byś wiedział że przed modernizacją miałem lepiej jak obecnie ,ale napisze kolejny raz ,przykładowo na terminalu przed modernizacją miałem zasięg 68 % ,na chwilę obecną jest w granicach 45-50 % !Jedyna różnica to że jest widoczna sieć 3G ,poprzednio był GSM tylko ale sygnał był lepszy,samo wymuszenie 2G nic nie daje bo jest sygnał słabszy,rozmawiać da się tylko przy oknie i to nie zawsze !I to nie są tylko moje opinie ,wiele ludzi pisze to samo co ja ,że po modernizacji jest gorzej jak przed ! Co do moich oczekiwań,pewnie były takie że będzie lepiej,ale to chyba normalne,bo trudno oczekiwać aby było gorzej jak już było słabo cały czas ! Dlaczego mi zależało na sektorze tego nadajnika w moją stronę,ano dlatego że jest najbliżej mnie ( 4km ) ,na stacji są anteny w 3 kierunkach ,a dokładnie w moim kierunku nie ma wcale anteny ( wolne rury do zamontowania anteny ),potwierdzone to jest z BOK Orange ,a zmian nie planują .Sygnał łapie z innego nadajnika który jest prawie 8 km do mnie i anteny nawet nie są dokładnie skierowane w moją miejscowość,to jak mam mieć dobry zasięg ? Liczyłem dokładnie na ten nadajnik o którym wspominałem po modernizacji,bo kiedyś na nim był tylko Plus i T-mobile,więc myślałem ,będzie N to dołożą Orange i 4 km zasięg się poprawi,myliłem się .Ktoś w tym N za dobrze nie myśli z rozmieszczeniem nadajników i sektorów ,wystarczyło dołożyć w wolnym miejscu na maszcie jeden sektor i problemy w mojej okolicy na 99 % by znikły ,a jeśli tego nie zrobią to nie ma szans aby cokolwiek się poprawiło,bo z tego nadajnika co jest 8 km ,lepiej za wiele nie będzie robiąc np.korektę ustawienia anten .Ktoś kto mieszka w mieście nie ma tego problemu,bo BTS stoi co 500 metrów ,na wsi tego luksusu nie ma .Na obecną chwilę żadna sieć nie działa u mnie poprawnie,poprzednio najlepiej chodził T-mobile ,po modernizacji zasięg jest taki sam jak Orange ,czyli bardzo słaby .Nikt tu już więcej nic u mnie nie wymyśli ,sprawę wyjaśniałem z osobami co mają pojęcie na ten temat ,jedyne wyjście to dołożenie sektora na nadajniku który jest najbliżej mojej miejscowości ,póki co Orange/N zakończył prace na moim terenie i mają to gdzieś .