• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 22 z 23
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23

#399166  autor: krzykos
 16 kwie 2010, 07:09
amigo007 - jaka teoria spiskowa...... chyba sie nie rozumiemy. A co do Twojego przypadku... hehe reset tak? chyba musialbym wierzyc w czerwonego kapturka...Pomogl Tobie playforyou - ale nie tak jak Ty myslisz - aczkolwiek - dobrze, ze jestes w ten sposob uswiadomiony :roll: Ja wiem swoje :mrgreen: :wink: i nie pytaj skąd :P

#399169  autor: byrrt
 16 kwie 2010, 08:19
Jak na początku problemu usłyszałem od pracownika BO Play że proszę wyciągnąć karte sim to mi mina zrzedła i szybko kończyłem rozmowe - skoro on w to wierzył to uznałem że nie ma co z takim palantem gadać.. Mi pomogła 3cia interwencja do Pana Gruszki - Play4You się nie odezwał.. W każdym razie jest widoczna poprawa.. Wczoraj co prawda zdarzyło mi się znów zobaczyć "Brak dostępu do sieci" ale to chyba pierwszy raz od 3 dni.. A tak nie było godziny żeby takie coś nie wywaliło.. I co chwile przychodzą denerwujące wiadomości "Jesteś poza strefą taniego internetu" za każdym razem jak z Play mi się na Plusa loguje (a dzieje się to u mnie często)

Obrazek

#399202  autor: amigo007
 16 kwie 2010, 12:10
Od play4you2 wiem (teraz doczytałem jego prywatną odpowiedź do mnie), że zresetował u mnie ustawienia które i tak pozostały takie same oraz że równie dobrze mogłem zrobić to sam "resetując" telefon. Jak zresetować nie napisał, jedno co mi przychodzi do głowy to właśnie wyjęcie karty sim na chwilę. Ja nie twierdzę że to u każdego zadziała, u mnie zadziałało od tego czasu zero problemu.

#399219  autor: radar77
 16 kwie 2010, 13:49
byrrt pisze:Jak na początku problemu usłyszałem od pracownika BO Play że proszę wyciągnąć karte sim to mi mina zrzedła i szybko kończyłem rozmowe - skoro on w to wierzył to uznałem że nie ma co z takim palantem gadać.. Mi pomogła 3cia interwencja do Pana Gruszki - Play4You się nie odezwał.

Potwierdzam, nie odzywa się ;( Zresztą rzecznik podobnie. Tyle, że po mailu do rzecznika zaczęło działać lepiej.

--
pozdrawiam
radar77

#399300  autor: MSQ
 16 kwie 2010, 20:40
W Łodzi chyba ostatnio przekonfigurowali sieć. Logowanie do Plusa jest znacznie mniej problematyczne, net nie zrywa się przy większych prędkościach poruszania się (co było uciążliwe przy słuchaniu radia internetowego), a lokalizacja po stacjach bazowych stała się niesamowicie dokładna (badane w Google Maps na iPhonie). Jestem mile zaskoczony. :thumbup:

P.S. Korzystam tylko z zasięgu 2G.

#399423  autor: byrrt
 17 kwie 2010, 14:09
radar77 pisze:Potwierdzam, nie odzywa się ;( Zresztą rzecznik podobnie. Tyle, że po mailu do rzecznika zaczęło działać lepiej.
Mi za 3cim razem odpisał, że nie odpisuje na wszystkie maile tylko kieruje sprawe do działu technicznego :roll:

Obrazek

#399544  autor: zik
 18 kwie 2010, 09:32
Z przyjemnością informuję iż w końcu w Tarnowie zniknęły problemy z logowaniem do sieci Plusa. Teraz telefon z kartą Playa loguje się do sieci Plusa po kilku sekundach (mam nadzieję że nie ma to związku z dzisiejszym pogrzebem w pobliskim Krakowie i tak już zostanie na zawsze)
PLAY nadal nie emituje w Tarnowie cell info, w Plusie cell info w Tarnowie to tylko "Zasieg iPlus 3G"

#399677  autor: Szymon9904
 18 kwie 2010, 21:29
Z przyjemnością mogę powiedzieć, że problem z zalogowaniem się do Plusa w całym powiecie, w którym mieszkam ustał :D. Teraz, jak chcę się zalogować do Plusa, to muszę poczekać chwilę, a telefon się loguję :mrgreen: .

Play nie ma problemów z Cell Info i zasięgiem, w moim mieście jest napis "ZARY" przez cały czas.

Za to Cell Info i zasięg Plusa w moim mieście i okolicach jest, że tak powiem do niczego. Na wyświetlaczu, kiedy mam zasięg Plusa zobaczę napis " Zary" i takie Cell Info jest w całym mieście. Najczęściej łapie zasięg Plusa z wioski oddalonej o 5 km (nazwa stacji to "Drozkow"), zamiast z miastowych nadajników w odległości 1 do 3 km, także też są długie chwile, gdy nic nie ma na wyświetlaczu.

#399781  autor: flanelek
 19 kwie 2010, 17:18
Proponuje teraz zmienic temat na problemy ze zbyt latwym logowaniem do sieci plusa. Po ostatnich problemach teraz mam inny , musze recznie wybrac playa bo jak plus zlapie to nie chce oddac w Wawie. :-)

#399783  autor: user_delete19
 19 kwie 2010, 17:20
flanelek pisze:Proponuje teraz zmienic temat na problemy ze zbyt latwym logowaniem do sieci plusa. Po ostatnich problemach teraz mam inny , musze recznie wybrac playa bo jak plus zlapie to nie chce oddac w Wawie.
Ludziom to się nie dogodzi :P

#399791  autor: flanelek
 19 kwie 2010, 17:42
To tylko istotne jak z netu chce skorzystac w playu, i tylko stwierdzam fakt a nie uzalam sie :D

#399814  autor: byrrt
 19 kwie 2010, 19:35
Oj mi tam pasuje jak jest ;) Widzę tendencję do trzymania się Play ale bez przesady i z łatwością przechodzi na Plusa.. Tak być powinno ;)

Obrazek

#399873  autor: zajadacz
 19 kwie 2010, 23:36
Po waszych huraoptymistycznych postach zrobiłem sobie właśnie test i niestety przy ręcznym wyborze sieci przełączyło mi na Plusa dopiero za drugim razem. Nie jest to co prawda tak jak kiedyś że przełączało za czwartym, piątym, ale moim zdaniem i tak trwało to za długo. Rozumiem jakieś tam priorytetowanie Playa przy automatycznym wyborze sieci, ale przy ręcznym wyborze powinno być tak jak na początku budowy GSM przez Playa, że od razu przełącza. Skoro chcę się przełączyć na Plusa to znaczy że mam ku temu jakiś powód i Play nie powinien tego utrudniać.

Zdjęcia stacji bazowych
Mapa stacji bazowych na podstawie UKE

#399885  autor: byrrt
 20 kwie 2010, 07:56
zajadacz - niestety nasze "optymistyczne posty" wynikają z interwencji w play (czy to u Pana Gruszki, czy to u Play4You..). Ogólnie problem nadal jest ale nie dla numerów zgłoszonych i podobno nie dla firmowych kart (mają one wszystkie wyższy priorytet i inne ustawienia).

Obrazek

#399931  autor: rogmaniek
 20 kwie 2010, 14:24
Obecnie na mojej Nokii 6220 classic mogę ręcznie zalogować się do Plusa "już" za pierwszym razem, chociaż telefon jakby dłużej przetwarza takie dane/zapytanie. Tak jest już od "dobrych" kilku tygodni.

Odnośnie automatycznego logowania się do sieci Polkomtela. Zauważyłem, wracając do rodzinnego domku, że telefon bardzo szybko loguje się do Plusa. Czyli wróciło do normy, gdzie po kilku sekundach, po utracie zasięgu macierzystego, telefon zaczyna korzystać, z tzw. roaming'u krajowego :P Miałem jednak ciekawą sytuacją, co pierwszy raz "obserwowałem". Telefon, tak jak dawniej szybko nie wraca do sieci macierzystej, nawet gdy jest już własny zasięg. Wybrałem ręcznie Play, ale ponieważ zasięg, nawet 3G był dość "słaby" (tak trzy, może cztery kreski zasięgu, na siedem oczywiście), telefon po chwili przelogował się ponownie do Plusa. Ciekawe, bo to pasowałoby, do głoszonej przez P4 teorii, że telefon wybiera najsilniejszy sygnał danego operatora. Pewnie to jednostkowy przypadek, a może rzeczywiście coś jeszcze pozmieniali/przekonfigurowali :twisted:

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#401603  autor: Claudec
 29 kwie 2010, 12:05
Dzisiaj zauważyłem że nie jestem w stanie na sztywno ustawić sieci Play 2G, przy braku zasięgu telefon i tak wraca do Plusa :|
Jeszcze wczoraj wszystko działało i telefon pytał o zmianę sieci...
Zawsze coś się musi dziać, chciałem na sztywno Play ustawić ponieważ wykupiłem pakiet Play 100MB za 5zl.

#415870  autor: widex
 08 lip 2010, 20:33
Moja reklamacja pisze:Witam, Piszę w sprawie problemów dotyczących logowania się do stacji bazowych PLUS. Po wyjściu z zasięgu własnego Play (Stacje bazowe: Sądowa 1 oraz Podgórna – zakład produkcji Żelatyny), telefon nie chce łączyć się z siecią Plus. Telefon nie zalogował się automatycznie (mimo ustawień telefonu) do sieci Plus (prawdopodobnie wieś Tylice). Problem występuje w tej lokalizacji bardzo często. Nr abonenta: [mój numer] Jaka jest konfiguracja WAP w telefonie: automatyczna, telefon działa w systemie Android. W innych testowanych telefonach konfiguracja ze strony WWW Częstotliwość problemu: bardzo często/zawsze Miasto, w którym wystąpił problem: Brodnica Dzielnica, w której wystąpił problem: poza miastem Ulica, przy której wystąpił problem: Sądowa oraz Trasa krajowa 15 Wskaźnik trybu transmisji: UMTS, potem nastąpił handover do EGSM Czy w innych lokalizacjach problem też występuje: Budy k. Brodnicy (po zagubieniu zasięgu sieci własnej) oraz wieś Małki (również po zagubieniu zasięgu sieci własnej) Model telefonu: testowane na HTC Hero, LG KU990i, LG KT520 oraz myPhone 3370 Komunikat na wyświetlaczu: Brak zasięgu\usługa ograniczona Czy po przełożeniu karty SIM do innego aparatu problem występuje: tak jak wyżej Kiedy wystąpił problem (dzień, godzina, minuta): ok. 4 lipca, 5 lipca, ok. 16:15 Pozdrawiam
Odpowiedź BOK pisze:Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie dotyczące trudności w korzystaniu z zasięgu, które wpłynęło do nas za pośrednictwem strony internetowej 6 lipca 2010 roku. W odpowiedzi informujemy, że w okolicy Brodnicy nie posiadamy nadajnika umożliwiającego korzystanie z zasięgu 3G Play. Należy przy tym dodać, że zgodnie z Regulaminem świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 sp. z o.o. dla Abonentów: „Operator nie ponosi odpowiedzialności za niewykonanie lub nienależyte wykonanie Umowy w przypadku braku możliwości świadczenie Usług Telekomunikacyjnych podczas realizowania przez Abonenta połączeń w sieciach telekomunikacyjnych Operatorów Zagranicznych oraz sieciach innych operatorów”. W tym wypadku korzystał Pan z infrastruktury sieci Plus GSM. Informujemy przy tym, że szczegółowe dane dotyczące rozwoju infrastruktury naszej sieci są objęte tajemnicą biznesową. W związku z powyższym, nie możemy udzielić informacji dotyczącej ewentualnej daty wprowadzenia usług naszej firmy na terenie Pańskiej miejscowości. W razie pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500. W celu zapewnienia jak najwyższej jakości usług zapraszamy do wypełnienia ankiety znajdującej się pod adresem http://4p.info.pl/4f273e172826dd97b9ea3 ... ?uid=22680. Wyrażona opinia pozwoli nam jeszcze lepiej dostosować się do Państwa oczekiwań. Dziękujemy za poświęcony czas. Z poważaniem [imię i nazwisko] konsultant back office ds. obsługi klienta
Czy źle się wyraziłem?

Moje miasto ma dwie stacje bazowe. Po wyjechaniu z miasta. Zasięg ginie i koniec. Restart telefonu pomaga.

#416277  autor: Szymon9904
 11 lip 2010, 11:07
Ja dziś przy próbie przełączenia się na zasięg Plusa, znowu mam komunikat: Brak dost. do sieci - tylko tym razem pod tym komunikatem mam nazwę stacji bazowej: "Zary". Nie wiem, czy to jest od ostatniej awarii Plusa, czy coś innego. Najpóźniej we wtorek napiszę o tym problemie do BOK Playa.

#416769  autor: wiertolot
 13 lip 2010, 17:21
W miejscowości Maćkowicze,gmina Mielnik nad Bugiem,powiat Siemiatycze,woj.podlaskie znajduje nadajnik GSM900 Plusa.
Ale, gdy jade tam zawsze autem z telefonem z kartą Play w telefonie,ustawienia operatora w telefonie GSM,automatyczne nigdy mi telefonu nie zaloguje na ten nadajnik Plus i nie da niestety nigdzie zadzwonić,znika przy tym maszcie Plus mi zasięg i nawet logo PLAY z wyświatlacza telefonu i weż wtedy bądź mądry człowieku i zadzwoń z telefonu w sieci Play...........więc jaki jest ten romaning Plusa w PLAY nie wiem,brak słów;

Skolei z kartą Simplus w telefonie nie mam przy tym nadajniku żadnych problemów i zawsze moge zadzwonić i loguje mi telefon ,gdy tamtendy przejeżdżam.

Z takim przypadkami spotkałem w wielu miejscach w woj.podlaskim w sieci Play,jest dobrze tylko w miastach powiatowych ,gdzie Play ma własne nadajniki,a poza nimi z romaningu Plusa nie da praktycznie korzystać,nie we wszystkich miejscowościach,ale w większości.
Podobne przypadki miałem w miejscowościach gminnych Boćki,Dziadkowice,powiat Siemiatycze i Bielsk Podlaski;

Pozdrawiam

#416785  autor: kerim36
 13 lip 2010, 17:48
zrob zgloszenie, daj cynka P4Y i do tego jeszcze napisz do rzecznika - masz duze szanse, ze problem zniknie

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
  • Strona 22 z 23
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 1
  • 19