byrrt pisze:ale zachowanie którą sieć wybierze telefon zależy od priorytetów ustawionych w tymże telefonie (zdaje się jest to zapisywane na karcie sim).. Jeżeli ustawimy plus wyżej od play to telefon będzie trzymał się uparcie plusa..
Z tego, co sobie przypominam, to było pisane, że mało zależy od telefonu... To operator raczej ma wpływ na "priorytet". Choćby ostatnio, także ja mogłem obserwować, że przy automatycznym wyborze sieci, gdy tel utracił zasięg Play, to nie logował się do sieci Plusa nawet przez kilka minut. Wcześniej i na szczęście teraz (przynajmniej w części Wlkp.) telefon, gdy już utraci sieć P4, to powiedzmy w ciągu kilkunastu sekund loguje się do Polkomtela, chociaż to i taj jest powiedzmy za "późno"
Może już było nawet o tym pisane, ale pytanie czy przy ręcznym wyborze sieci, operator może wymusić wybranie sieci macierzystej, np. jak ktoś ma telefon zalogowany ręcznie do Polkomtela?! Z resztą ludzie ostatnio pisali, że nagle potrafił im znikać zasięg Plusa, przy właśnie wyborze ręcznym tej sieci...
[ Dodano: 2010-04-15, 15:40 ]
byrrt pisze:rogmaniek - nie wiem co twierdzi play
Z tym to mnie trochę wkurzyła taka "ściema" dla ludu, w wykonaniu P4...