helioN pisze:Poprawiłem zdanie, jest 21 i jestem zmęczony, czego oczekujesz

Faktycznie, poprawiałeś coś w poście bo teraz jest już dobrze napisane. Tzn. dobrze gramatycznie, ale treści do końca nie rozumiem.
helioN pisze:Wiem że przycinają transfer. W najwyższym pakiecie 30Mb/s, to mi nie przeszkadza, nie ma pewności czy LTE Orange w ogóle przekroczy tę barierę.
30 Mb/s? Jesteś pewien? Mi się wydawało, że przycinają do 7Mb/s a przy LTE więcej (15 albo właśnie 30), ale to pewnie zależy od oferty.
Jeśli chodzi o LTE z Orane to testowałem w Warszawie, wyniki w okolicach 50Mb/s w DL i 30Mb/s w UL. Ale u Ciebie pewnie prędko LTE z Orange się nie pojawi więc zostaje DC.
helioN pisze:Wyjaśnijmy jedno - to jedyny masz w okolicy, kolejny jest 10km stąd za kilkunastoma pagórkami i lasami.
To, że do tej stacji jest najbliżej to nic nie znaczy. Możesz sygnał odbierać ze znacznie dalej położonej stacji a nie z tej co by Ci się wydawało. Sprawdź CI, porównaj w bazie btsearch i będziesz pewny. Ja nie twierdzę, że odbierasz z innej stacji, ale jak zgłaszasz do Orange problem to dobrze by było wiedzieć na 100%, że dotyczy tej stacji.
helioN pisze:Maszt na którym każda sieć ma swoje nadajniki widzę z okna, to nie jakiś kikut, ma 342m i byłem na terenie na którym stoi bo ktoś z rodziny wcześniej tam pracował, więc tak, jestem pewien że odbieram stamtąd.
To, że maszt ma 342m nic nie oznacza. Widziałeś na jakiej wysokości są anteny GSM/UMTS? Na pewnie nie na takiej:) A argument taki, że byłeś na tym terenie dlatego jesteś pewien, że ta stacja Cię obsługuje jest delikatnie mówiąc marny:)
helioN pisze:Jak pisałem... mam antenę Cybertecha wymierzoną w maszt który widzę od góry do dołu z domu. Idealne warunki.
Mieszkasz 2,5km-3km od stacji i potrzebujesz anteny? A bez nie daje rady? 3km to nie jest jakaś wielka odległość, spróbuj bez anteny zrobić testy.
helioN pisze:Spartolili i tyle, tylko że ja tego nie będę tolerował i podwijał ogona
Jak nie będziesz tolerował to co zrobisz?
Spartolili? Ale kto? Orange, Networks, NSN, jakaś ich firma podwykonawcza? Pisałeś, że problemy są od 26 grudnia. Czy uważasz, że w drugi dzień świąt ktoś coś tam robił? Jeśli faktycznie od tego dnia zasięg się popsuł, zniknął itd to ewidentnie wskazuje to na jakąś awarię. W tych dniach w Polsce mocno wiało, może uszkodzeniu uległa antena albo feeder/jumper do niej, coś się poluzowało etc i stąd spadek sygnału? Takich rzeczy ludzie na infolinii u operatora nie wiedzą więc stąd dostawałeś odpowiedzi, że wszystko jest OK.