- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Szczecin, Bohaterów Warszawy 15/16 dołożyli anteny 1800 do istniejących U2100. We wtorek na pewno jeszcze ich nie było, a w czwartek już były. Jak widać intensywne prace trwają. W najnowszym wykazie pozwoleń jeszcze nic Play nie ma, ale tak na marginesie to w Zielonej Górze pojawiło się trochę pozwoleń LTE PTC.
W Białymstoku podobnie - na dachu USK (szpital akademicki, ul. Skłodowskiej) dołożyli dodatkową antenę na 1800, teraz są po 3 na sektorzajadacz pisze:Szczecin, Bohaterów Warszawy 15/16 dołożyli anteny 1800 do istniejących U2100. We wtorek na pewno jeszcze ich nie było, a w czwartek już były. Jak widać intensywne prace trwają. W najnowszym wykazie pozwoleń jeszcze nic Play nie ma, ale tak na marginesie to w Zielonej Górze pojawiło się trochę pozwoleń LTE PTC.

Co do pozwoleń LTE - w Wyszkowie pojawiły się testowe pozwolenia Orange, też na 1800 Mhz - czyżby jakieś testy w ramach N (w Zielonej Górze na Huawei, w Wyszkowie na NS?)
pakierhakierxd i muchakk - wybaczcie te pytanie i to że nie skorzystałem z szukajki 

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!
Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2
Plus na Kartę
Nie musiałeś
,ja wiem bo on nie raz pisał o awariach tam więc raczej tam ;P

Pozdrawiam 

przy Common BCCH nie będzie sieci na liście przy wymuszonym 1800 a to coraz częstsza praktyka 

Hmm, play coś ostatnio kombinuje... zawsze byłem uwieszony do nadajnika ca 1km ode mnie (2100u), nawet przy bardzo słabym zasięgu - ostatnio przerzuca mnie pomiędyz oddalonym zasięgiem plusa gsm900 a jeszcze dalszym egsm900 play... jakby mi z tej blizszej stacji odpalili gsm1800 (i w koncu tez u900) to bym sie nie obrazil
[ Dodano: 2013-06-03, 19:34 ]
Tak się zastanawiam - czy informacji o przyznaniu częstotliwości nie miało być do końca maja?

[ Dodano: 2013-06-03, 19:34 ]
Tak się zastanawiam - czy informacji o przyznaniu częstotliwości nie miało być do końca maja?
Coraz bliżej odpalenia pasma 1800 w Warszawie przez PLAY.
Ostatnio na wielu lokalizacjach P4 pojawiły się nowe anteny. Teraz na sektor przypada zestaw antenowy składający się z 3 anten na każde z pasm. Nadmienię, że są to obiekty z których PLAY nie świecił w ramach pozwoleń testowych. Będą zapewne przygotowani do odpalenia DCS1800 już w dniu otrzymania decyzji rezerwacyjnej
Mam nadzieję, że po zwiększeniu pojemności 2G w miastach pojawi się UMTS900, nie powinni zostawać w tyle za NetWorkS!
Ostatnio na wielu lokalizacjach P4 pojawiły się nowe anteny. Teraz na sektor przypada zestaw antenowy składający się z 3 anten na każde z pasm. Nadmienię, że są to obiekty z których PLAY nie świecił w ramach pozwoleń testowych. Będą zapewne przygotowani do odpalenia DCS1800 już w dniu otrzymania decyzji rezerwacyjnej

Mam nadzieję, że po zwiększeniu pojemności 2G w miastach pojawi się UMTS900, nie powinni zostawać w tyle za NetWorkS!
CZESLAW86, nie wiadomo jak z tym bedzie - należy pamiętać, że Play ma tylko blok 5MHz w pasmie 900MHz i już mieli trudności przy uruchomieniu UMTS900 razem z GSM900 z tej samej lokalizacji.
Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!
Plus na Kartę
Plus na Kartę