Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
1800 7/8/9 Pl. Pilsudskiego 1Pawrzes pisze:Muszę przyznać że pierwsze stacje bazowe GSM Play w Warszawie pokrywają spory obszar miastaJa w pobliżu placu Zawiszy mam średni zasięg w całym mieszkaniu na II piętrze, w pobliżu okna oscyluje on na poziomie -80 > -75 dBm czyli wszystkie 7 kresek, całkiem dobrze jak na sam początek, tym bardziej że jest on najczęściej z CID 1800[5] - dachu biurowca Warsaw Corporate Center
Telefon loguje się bardzo często do nieznanego jeszcze 1801[6] oraz 1800[3] z Pięknej 46 i czasem do 1800[6]. Wśród stacji obserwowanych przez telefon są jeszcze m.in. 1800[9] , 1801[8] i 1803[4] który ma taki sam kanał (977) co CID 1800[4]
Nie wiem czy to działa, bo wczoraj wieczorem na skrzyżowaniu Krakowskiej z Na Skraju nie miałem zasięgu GSM Playa. Za to wcześniej widziałem dalej na ul. Na Skraju przy radarze z kopułą. Faktem jest więc, że zasięg został rozbudowany, bo jeszcze parę dni temu w tym miejscu nie było nic.Mixiorek pisze:W okolicach al.krakowskiej w warszawie, konkretnie centrum handlowe okęcie (orlen, burger king, mm) jest zasięg play egsm. Anteny zostały podwieszone do istniejącej stacji play 3g http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... iwloc=addr
Widocznie mają jakiś interes w tymrogmaniek pisze:Swoją drogą dziwi mnie, że także w Poznaniu P4 zaplanował lokalizacje na tylko "puste" BTS'y. Jak by nie można było od razu w danym miejscu wybudować Node B?! Czy jest na takie postępowanie jakiś rozsądny argument?!
To wiem, ale stare telefony nie współpracują z EGSM (np. wcześniej wspomniana 3210), więc nie wiem czy taki stary Samsung R210S będzie działać z Play,robbo2k pisze:EGSM nbie rozni sie niczym poza pasmem czestotliwosci. Dziala poprostu 10MHz nizej niz standardowe pasmo uplink dodatkowo 880-890 i 925 do 935.
GSM zaczyna sie od 890 do 915 i 935 do 950