• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#305851  autor: user_delete10
 24 gru 2008, 19:35
Od wczoraj w Orange taka o to sytuacja,która też się zdarzała w normalnym okresie roku,no ale może akurat teraz to jest już związane z świąteczno-noworocznym przeciążeniem: jeden sms przyszedł pusty,a docelowo się dowiedziałem, że były w nim życzenia,drugi dziś nie miał również żadnej treści tylko komunikat "Missing text" czyli jakby brakujący kawałek poprzedniego smsa,którego nie otrzymałem.W tym z tym komunikatem też nie było nic.

Natomiast dostałem świetny prezent od Orange - uruchomili u mnie na przedmieściach Gliwic dziś,w wigilię !! oczekiwany od 2 miesięcy BTS 900.czyli dość szybko,ok. 2 m-ce od jego postawienia.O 11.40 miałem jeszcze 2 kreski a przed 13.30 już działał.

#305854  autor: muchakk
 24 gru 2008, 19:44
Nie ma co narzekać, Orange działa dzisiaj świetnie, bynajmniej u mnie. Myślałem że będzie totalna porażka, ale cud, miód, malina- działa pięknie ;)

Pozdr.

#305855  autor: kowcio
 24 gru 2008, 19:47
muchakk pisze:Nie ma co narzekać, Orange działa dzisiaj świetnie, bynajmniej u mnie.
U mnie też, a dzisiaj naprawdę dużo korzystałem z telefonu (ostatnia kreska po nocnym ładowani została :D ). Ani jednego problemu, ani jednego zastrzeżenia. Brawo, jak co roku.

#305861  autor: user_delete10
 24 gru 2008, 20:00
Może miałem zwykłego pecha co do tych smsów,ale każdy taki przypadek można sobie skojarzyć do końcowo-rocznego przeciążenia.W mojej okolicy przeciążenia być nie powinno absolutnie.

#305862  autor: roni_
 24 gru 2008, 20:10
[offtop mode on]
Juz teraz jest masakra, mówie tutaj bynajmniej o Przemyślu
Nie ma co narzekać, Orange działa dzisiaj świetnie, bynajmniej u mnie
"bynajmniej" nie znaczy to samo co "przynajmniej"! Jest to słowo o całkowicie przeciwnym znaczeniu! Więc uprzejmnie proszę o nie używanie ich zamiennie.
[offtop mode off]

#305876  autor: muchakk
 24 gru 2008, 22:29
Ok, zrozumiałeś co chciałem powiedzieć? Jak tak to chyba nie ma problemu, a twoją wskazówkę zapamiętam na przyszłość ;)

#305887  autor: mikage1
 24 gru 2008, 23:04
kowcio pisze:
muchakk pisze:Nie ma co narzekać, Orange działa dzisiaj świetnie, bynajmniej u mnie.
U mnie też, a dzisiaj naprawdę dużo korzystałem z telefonu (ostatnia kreska po nocnym ładowani została :D ). Ani jednego problemu, ani jednego zastrzeżenia. Brawo, jak co roku.
ja dzisiaj jestem miło zaskoczony - smsy bez żadnych opóźnień, również z multiboxa, nie było problemów z zalogowaniem; jedynie teraz (23.00) nie mogę wysłać z mb - komunikat: "Wiadomość nie może być wysłana w tej chwili."; wcześniej miodzio ;)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#305890  autor: kowcio
 24 gru 2008, 23:11
mikage1 pisze:kowcio napisał/a:
muchakk napisał/a:
Nie ma co narzekać, Orange działa dzisiaj świetnie, bynajmniej u mnie.

ja dzisiaj jestem miło zaskoczony - smsy bez żadnych opóźnień, również z multiboxa, nie było problemów z zalogowaniem; jedynie teraz (23.00) nie mogę wysłać z mb - komunikat: "Wiadomość nie może być wysłana w tej chwili."; wcześniej miodzio ;)
Przed wigilią rozmawiałem dużo, tak jak pisałem OK, teraz piszę SMSy, także jest ok. Nie ma w ogóle problemów, z czego się cieszę. Oby tak było w Sylwestra. Rok temu było ok.
Natomiast jak ma się Play- nie mam pojęcia, dzisiaj cały dzień mam telefon wyłączony, i nie zamierzam go póki co włączać. I tak tam tylko mogę odbierać połączenia, ale zawsze coś :-D Może na sylwestra sobie go doładuję, żeby przetestować.

#305892  autor: muchakk
 24 gru 2008, 23:28
MMS wysłany dzisiaj o 15:30 do play'a dopiero teraz doszedł, z ERY w dalszym ciągu nie dostałem zadnego raportu.

#305897  autor: chirurg
 24 gru 2008, 23:59
Z Erą żadnych kłopotów. Wszystko jak co dnia.

#305899  autor: mariusz9a
 25 gru 2008, 00:27
To jak już wchodzimy na inne sieci to napisze że Plus również chodził tak jak w zwykły dzień. Żadne przeciążenia go nie dopadły.

#305909  autor: Jedrker
 25 gru 2008, 08:35
Play wczoraj działał normalnie bo smsy dochodziły od razu, ale wysłanego mmsa na meila dostałem po prawie 2 godzinach dopiero ;)

#305915  autor: Vieslav
 25 gru 2008, 10:01
U mnie Orange dobrze działał. Żadnych opóźnień, rozłączeń. Raz tylko rano dostałem pustego smsa. Era również, choć ja nie sprawdzałem, ale znajomy gadał przy mnie z 5min przez telefon z Ery.

#305921  autor: Marens
 25 gru 2008, 11:39
Play działał bez problemów.
Era dostała 2,3 urwane SMSy (z Ery i Orange).

Wszystko na ok 100SMSów, czyli jakby nie patrzeć było dobrze.

#305940  autor: user_delete10
 25 gru 2008, 13:47
Mój urwany sms doszedł dopiero ok.23.30 a miał po 14.00(Orange).

Nie wie gdzie z tym pytaniem wejść i bardzo proszę odp. VERY IMPORTANT!!
Czy na nowym,dopiero co uruchomionym BTSie może nie być cell info.? Wczoraj o 10.41 miałem ostatnią lokalizację z BTSa jeszcze nie tego nowego podaną i utrzymywała mi się do nocy na ekranie,aż wyłączyłem tel.W ciągu wczorajszego dnia nie było już żadnych zmian.Dziś od rana mimo aktywnego kanału 50 mam datę na wyświetlaczu(a zawsze była miejscowość,jeszcze wczoraj) i nie pokazuje mi nigdzie na liście,że rano mój tel.zalogował się już do tego mojego,najbliższego nowego BTSa.Dziwne,czyżby mogło być tak,że nie ma tu cell info. albo, że tego panowie technicy z PTK Centertel nie aktywowali jeszcze?

#305945  autor: Łukasz_W
 25 gru 2008, 14:26
Wprawdzie nie wiem jak w Orange, ale myślę, że może tak być. W Erze i w Plusie widywałem nowe stacje, na których Cell Info odpalano dopiero po jakimś czasie albo nawet wcale.
A najlepiej gdybyś miał jakiś netmonitor - wtedy wiedziałbyś do której stacji się logujesz.

#305949  autor: Claudec
 25 gru 2008, 14:49
A ja ponarzekam na Play, mam duze problemy z zalogowaniem sie do jakiejkolwiek sieci :(
3G Play jest ale nie mozna sie zalogowac "Brak dostepu do sieci" z Siecia PLUS GSM tez jaja,
tam tez Play loguje sie z 2 minuty...
Jednak dzwonic mozna i smsy dochodza poprawnie.
Az strach pomyslec, play ma niecale 2mln luda a co jak bedzie wiecej? :|

#305953  autor: Jedrker
 25 gru 2008, 15:25
I wspomnę słowa reklamy :
Lepiej nie kłam, że nie było zasięgu :evil:
Od rana na telefonie mam napis wyszukiwanie.
Nie mogę ani połączyć się z 3G Play, ani z Plusem :evil:
Moje pierwsze święta w Play, i pierwsza wtopa zaliczona :roll:

#305967  autor: Fazzi
 25 gru 2008, 17:21
U mnie Play na nadajnikach Plusa działa bez problemu, żadnych opóźnień nie było i nie ma. Jedynie jak dzisiaj podniosłem tel to na wyświetlaczu miałem brak dost. do sieci, ale jak spróbowałem zadzwonić to poszło bez problemu i siec się znalazła.