• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#285644  autor: kowcio
 29 sie 2008, 11:10
przemek910, myślisz, że nie zgłaszałem? To się mylisz. Ale co tam oni- jak zawsze nie widzą problemu ;/ Dwa razy e-mailem zgłaszałem problem oraz raz telefonicznie.
Ale prościej jest zmienić siec i tyle. Innego wyjścia nie ma.
przemek910 pisze:w końcu okłamujesz wszystkich teraz, czy robiłeś sobie 'pijar' mowiac ze wszystkie po wywalales?
Jeszcze jedną (ostatnią) mam. A to tak w ramach testów sobie zostawiłem. Do póki jej nie odłączą, będę kontrolować co jakiś czas zasięg.
Ery nie mam od 6 miesięcy, tylko sytuacja się nie poprawiła od ok 6 miesięcy.
To tyle ode mnie, na ten temat.
Miejmy nadzieję, że Era weźmie się za ich super-hiper zasięg.

#285647  autor: Artur051
 29 sie 2008, 11:30
U mnie w gsm wszystko działa jak powinno, natomiast w 3g dopiero zaczynają się niestety problemy od paru dni.

[ Dodano: 2008-08-29, 16:48 ]
Dzisiaj przezyłem szok. Gdy telefon w trybie podwójnym przelogował się do sieci 3g, nikt nie mógł się do mnie dodzwonic, nawet sms Kto tam? do mnie nie przyszedl w 3g. Dopiero gdy znajomy zadzwonił na stacjonarny o wszystkim sie dowedziałem... Ręcznie musiałem zmienic zasięg na gsm, wtedy i sms do mnie przyszedł i kotokolwiek mógł sie do mnie dodzwonic... ;/

Cóż trzeba znów pomęczyc BOK...

#285712  autor: tesla
 29 sie 2008, 18:15
rafcyk pisze:Czekam teraz do maja i przenoszę się do plusa, tam nie ma takich problemów i ta sieć działa o dziwo prawidłowo z każdym telefonem
no i właśnie o to chodzi, nie pasuje- zawsze można zmienić operatora zamiast narzekać.
Prometo pisze:zaczynają od 6 miesięcy występować problemy z zasięgiem Ery
ale co, był OK i zaczął się pogarszać ?

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#285724  autor: Prometo
 29 sie 2008, 19:15
tesla pisze:ale co, był OK i zaczął się pogarszać ?
Tak, było w porządku. Teraz telefon loguje się co chwilę do innego nadajnika, zasięg bardzo skacze, już nie wiem co robić bo do tej pory byłem zadowolony z Ery. a jestem u nich już siedem lat.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#285861  autor: yagi
 30 sie 2008, 08:07
Prometo pisze:Teraz telefon loguje się co chwilę do innego nadajnika, zasięg bardzo skacze, już nie wiem co robić bo do tej pory byłem zadowolony z Ery. a jestem u nich już siedem lat.
Szczerze napisze, ze juz sporo slyszalem o takich sytuacjach. Nawet cos podobnego mial Szalony na swoich screenach. Prometo, jestes w stanie zrobic liste stacji, do ktorych sie logujesz zeby przekazac Erze?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#285862  autor: tesla
 30 sie 2008, 08:46
Listę stacji będzie mu trudno ale CellID, czemu nie. To powinno wystarczyć.

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#285956  autor: yagi
 30 sie 2008, 18:28
Listę stacji będzie mu trudno ale CellID, czemu nie. To powinno wystarczyć.
O to mi chodzilo ;) Lista CID'ow powinna sie przydac.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#285983  autor: mazur
 30 sie 2008, 21:32
tesla pisze:szyman12, jest w tym sporo prawdy.

Zastanawiam się ile z osób które piszą w tym temacie zgłaszały reklamację w BOKu...
Ja zgłaszałem w BOA i składałem pismo w sklepie Ery. Odpowiedz zawsze była podobna, że Era nie gwarantuje zasięgu wewnątrz budynków ze względu na różną charakterystykę konstrukcji budynków itd... jedyną rzecz jaką mi doradzili to zakup dodatkowej anteny. Ta sieć ma naprawdę dziwne podejście do problemów technicznych ale ostatnio już miałem dosyć smsów od "kto tam?" i kupiłem sobie kartę z Plusa, a telefon Ery poszedł w odstawkę.

#299767  autor: elfrid
 25 lis 2008, 19:09
paszczor pisze:Ponad będąc w zasięgu UMTS problemy z dodzwonieniem się do mnie lub problemy z wykonywaniem połączeń głosowych. Zaznaczam że telefon w pełni sprawny!
We Wrocławiu TO SAMO. Predkosc netu w zasiegu HSDPA 200kb/s. Zenada

#299855  autor: express100
 26 lis 2008, 01:20
ul. Oskara Kolberga w Sopocie- zasięg najgorszy (chyba?) w Trójmieście w mieszkaniach od strony lasu :evil: Zrywa połączenia.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#299942  autor: Marens
 26 lis 2008, 17:36
elfrid pisze:
We Wrocławiu TO SAMO. Predkosc netu w zasiegu HSDPA 200kb/s. Zenada
Jak testowałem miałem podobne osiągi...

#299958  autor: elfrid
 26 lis 2008, 20:14
Marens pisze:miałem podobne osiągi...
no osiagniecia to raczej nie sa. nie rozumiem jednego... skoro i jedna i druga siiec obejmuje moje mieszkanie zasiegiem hsdpa, to czemu te predkosci sa tak rozne orange 1,1mb/s a w erze 200kb/s

#299962  autor: mariusz9a
 26 lis 2008, 20:35
to czemu te predkosci sa tak rozne orange 1,1mb/s a w erze 200kb/s
A ile w Play i w Plusie? :-P

Bo to zależy od obciążenia poszczególnych elementów sieci. Prędkość jest zmienna w czasie. Może akurat tylko trafiłeś czy tam trafiliście na taki felerny moment.

#299968  autor: Artur051
 26 lis 2008, 20:50
Na bt w nocy łapię bez problemu ponad 1mb/s, a w dzień 300-500kbit/s. Wiec tu duzo zalezy od przeciazenia sieci.

#303445  autor: user_delete9
 13 gru 2008, 13:31
Poznan, os. Bohaterow II Wojny Swiatowej
istnieja btsy 900 sieci era

Od ostatniego czasu nastepuje modernizacja - link do zdjecia ponizej. W wykazie uke nic nie ma podane odnosnie tej lokalizacji (jest wylacznie pozwolenie na gsm 900). Czy ktos z kolegow fachowcow moze rzucic okiem na zdjecie i powiedziec to tam bedzie zmienione?

Obrazek

#303448  autor: borax11
 13 gru 2008, 13:53
Jak się wyjeżdża z Krynicy Morskiej w stronę Gdańska to miedzy Przebrno Krynica Morska,
nie ma zasięgu era jak i plus chyba , ale nie ma się co dziwic są to tereny leśne, przydało by się żeby w tamtym miejscu postawili BTS , a najbliższy BTS który jest przy końcu miasta(a do końca jest ok 2 km) wygląda tak:
Obrazek

na tym dachu są dwie 3 stacje , 1 jest niewidoczna na fotce

[ Dodano: 2008-12-13, 14:13 ]
elfrid pisze:no osiagniecia to raczej nie sa. nie rozumiem jednego... skoro i jedna i druga siiec obejmuje moje mieszkanie zasiegiem hsdpa, to czemu te predkosci sa tak rozne orange 1,1mb/s a w erze 200kb/s
A co do teko wyżej to ja (ale z plusa ) mam prawie zawsze(jak mi nie obniżą) przy speed tescie(W ŚRODKU DNIA) 2,5 mb/s , a w porywach (ALE TEZ SIE UTRZYMUJE ) 2,7 mb/s ,
a wystarczy odejsc 80 m dalej od mojego miesca zamieszkania i transfery po 0,9 mb/s , dobrze ze dalej nie mieszkam, ale jestem zadowolony. Myślę że to dobrze , bo średnio w Elblągu jest 3,1 mb/s , wiec się u mnie Chłopcy postarali :smt004

#303490  autor: kowcio
 13 gru 2008, 17:01
paszczor, mnie się wydaje, że UMTS'a tam dołożą ;)

#303499  autor: user_delete9
 13 gru 2008, 18:11
kowcio pisze:paszczor, mnie się wydaje, że UMTS'a tam dołożą ;)
tez tak czuje i na to licze...