• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#219816  autor: tesla
 08 wrz 2007, 19:40
Moje 5gr do tematu zasięgu 3G. Trzeba sobie uświadomić że sam napis 3G na wyświetlaczu nie gwarantuje nam sensownej prędkości Upload/Download. Niestety szybkość ta bardzo wyraźnie spada wraz z oddalaniem się od nB. Trzeba sobie zdawać także sprawę że nodeB na bieżąco może zmieniać pokrycie za pomocą systemu zmiany tiltów (pochyleń) antenowych. Służą do tego takie urządzenia jak choćby RET.

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#238419  autor: GSM_Maniak
 09 gru 2007, 20:42
Myśle, że rok 2008 będzie rokiem przełomowym w którym bardzo dużo miejscowości zyska 3G :-D Ostatnio wysłałem zapytanie do Plusa kiedy planują odpalić UMTS w mojej miejscowości która liczy 65 tys. mieszkańców i odszymałem taką odpowiedź:
W nawiązaniu do poniższej korespondencji uprzejmie wyjaśniam, że w południowo-zachodniej części Kędzierzyna Koźla uruchomienie stacji UMTS planowane jest w I kwartale 2008 r., a na pozostałych stacjach najwcześniej pod koniec 2008 r., lub w I kwartale 2009 r.
Wysłałem również do Ery i Orange takie zapytanie, ale odpisali, że nie planują narazie 3G w mojej miejscowości. Więc Plus będzie miał pierwszy 3G :-D

#238431  autor: widex
 09 gru 2007, 21:16
GSM_Maniak pisze: Wysłałem również do Ery i Orange takie zapytanie, ale odpisali, że nie planują narazie 3G w mojej miejscowości.
Era też nie planowała w Brodnicy, a jest :)