Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Fajnie, dzięki za info.patrix-83 pisze:Można jak najbardziej zlecić taką konfiguracje roamingu krajowego, przynajmniej można było do tej pory.
Można wyłączać 2 lub 1 partnera roamingu krajowego albo pozostawić jednego i nie ma z tym problemu. Dzwoń do BOK *500 i powinni to zrobić od ręki a jak nie to zgłoszenie na play24.
Czytałem "telenowelę" wydania decyzji dla BIA5540A na BIP. Z protokołu Sesji Rady Gminy można wyciągnąć wnioski przyczyny protestu - $$$ dla sąsiada. Wójt decyzję wydaje pod naciskiem społecznym, bo brak argumentacji. Zlecił nawet badania PEM, które niczego szkodliwego nie wykazały.Pijo, tomi81 - wójt Zawad próbuje powstrzymać inwestycję P4 na którą operator nie musi mieć pozwolenia bo instalacja jest na istniejącym obiekcie czyli wystarczy zgłoszenie, ręce opadają...
Dlatego też mnie to zdziwiło, ale posiada pozytywną decyzję i to jest dla mnie najważniejsze - teraz czeka na odbiór przez inwestora (pelnopełnomocnika)Pawrzes pisze:bed, to jakaś niekompletna dokumentacja bo takich stacji nie ma i nie znam aby gdziekolwiek były planowane, tymczasowy brak nowych pasm dotyczy starych projektów.
Tak, spotkałem taką stację. Ma dla każdego z sektora RRU z poczwórnym portem antenowym i do portów anteny podłączone są cztery feedery.Spotkał ktoś stację bazową pracującą w MIMO4x4?
Jestem pewny na 200%.A jesteś pewien, że to MIMO 4x4 a nie np. dual beam?
Sprawdź czy jest połączenie z siecią (Znaczek H+ i strzałeczki w jedną i drugą stronę). Czasem właśnie nie łączy, też mam ten problem.iphoneski pisze:Orange to zasięg mam super dobry a nic nie można załadować?
Wczoraj złożony maszt (wraz z zamontowanymi antenami) leżał na ziemi. Dziś jest w trakcie stawiania (właściwie już stoi), mrówki na maszcie też siedzą, choć wieje tam dość mocno...tomi81 pisze:W piątek będę jechać do Warszawy to zwrócę uwagęPijo pisze:A wiesz jaki jest status budowy w Rzedzianach? Coś tam juz widać?
Thx. No to pewnie jeszcze w tym roku ją odpalą. Play raczej się z tym nie ociąga.tomi81 pisze:Wczoraj złożony maszt (wraz z zamontowanymi antenami) leżał na ziemi. Dziś jest w trakcie stawiania (właściwie już stoi), mrówki na maszcie też siedzą, choć wieje tam dość mocno...
To napiszę ci ciekawostkę sprzed jakichś 3-4 lat gdy nie było T-Mobile w Play. Dostępny był zasięg macierzysty Plus i pojawił się Orange. Sprzęt to była Nokia E52 w rejonie bez zasięgu macierzystego. Do momentu gdy był tylko Plus było ok, po uruchomieniu Orange cyrk. Telefon wiecznie skakał pomiędzy tymi dwoma operatorami, można było wymusić jednego, albo drugiego, ale najzabawniejsza sytuacja to problem z SMSami (i chyba również z połączeniami), albo z internetem. Jak na Plusie działał internet tak nie można było dzwonić i SMSować, jak na Orange nie działał internet tak można było dzwonić i SMSować. Play oczywiście nie widział problemu, argument, że po to są partnerzy roamingowi, aby sobie przełączać. Niestety na prośbę wyłączenia Orange i pozostawienia wyłącznie Plusa odpowiedź była negatywna - nie da się bo taki mamy system. Na szczęście umowa była po okresie zastrzeżonym i pojawiły się fajne promocje z kodami w Orange.iphoneski pisze: W iPhone jest trochę inaczej, ale jest 3g i taka ikonka od aktywnego połączenia. I mimo to nic nie można załadować. Ale to chyba po prostu wina Orange, jak miałem u nich numer było podobnie. A szkoda, bo zasięg na pomarańczy nie jest zły.