matek451 pisze:Jarku na nic te twoje utyskiwanie na Play, operator trzymał rękę na pulsie i zmodernizował sieć LTE w Łodzi do takiego stanu o jakim klienci Plusa mogą sobie pomarzyć i teraz w Łodzi jest numerem 1.

Tia, ja nie utyskuje na Play (pseudo operator-którego zasięg kończy się za miastem), ta sieć w ogóle nie jest w kręgu mojego zainteresowania jako dostawca internetowy (korzystam z usług które wymagają na sieci usługi
publicznego IP, które nie jest dostępne tylko u tego operatora), a do nr 1 to mu jeszcze daleko (jest nim raczej T-Mobile lub Orange, dokładnie tak jak w tym rankingu
http://www.speedtest.pl/wiadomosci/rank ... piec-2017/. Nr 1-tj. w ilości klientów i liczbie przerzucanych danych, a to jest wprost proporcjonalnie do jakości korzystania z sieci. Orange w godzinach szczytu na LTE1800 wyciąga

, na LTE2600 Play nie ma więcej w mojej okolicy i jest o wiele nie stabilniej. Dziś żaden z operatorów nie inwestuje w sieć "na pałę"- stacje 24h/dobę raportują użycie sieci, a sieć LTE1800 Play w Łodzi 2 lata temu "leżała" (RBM działa tylko na LTE, to nie "Grunwald" w Orange), a o nr 1 do P4 może sobie tylko pomarzyć

(tak by się stało gdyby wyłączyli promocję RBM-czego nie zrobią bo są na nią skazani

).
matek451 pisze:Dla ciebie nawet ta żałosna informacja konsultanta z Plusa na ich Forum to też moja manipulacja.
W ogóle nie mam na to parcia (na Plusie korzystam z usług zdalnych, prędkości wystarczają mi z nawiązką do wszelakiego użytku), to Plus musi się starać jeżeli chce na tym obszarze zdobywać nowych klientów.
matek451 pisze: A co do testów to moje niewiarygodne bo pokazały przewagę Play?
Nie, bo pokazują że albo łączysz się we wstecznej technologi (3G), bo gdybyś łączył się z sygnałem o dobrych parametrach z BTS-em LTE1800 który jest przeciążony, to przy niskim download, upload miałbyś nawet kilka razy wyższy (nawet na moim nadajniku widać że nie próżnuje, upload jest x2).
matek451 pisze: Twój test "wiarygodny" bo wykonany przez Ciebie , na dodatek o 13 kiedy na BTS-ie niewielu( studenci PŁ na wykładach) a już przeciążony.
To czas uniwersalny 2 godziny wstecz-ten test był robiony po 15-tej, dwa przed godziną 21 wygląda podobnie (straciłeś rachubę czasu, studenci rozpoczynają rok akademicki w październiku, także tylko potwierdzasz to co napisałem wyżej).

.
Mnie nie zaskoczysz liczbami, bo znam doskonale jak działa sieć Plusa/Orange i Play (nie rób zbyt wiele tych testów bo zużycie jednego to kilkaset MB danych, szybko zużyjesz sobie 100GB i będziesz musiał kolejną kartę SIM RBM włożyć do modemu

). P.S A nie pisałem że te anteny Cybertecha są do bani?!