Trochę się nie odzywałem bo nie chciałem zapeszać.. Na moich 4ch zgłoszonych numerach problem ustąpił po ponownej interwencji u rzecznika. W między czasie rozpatrzono moje odwołanie od odmówienia reklamacji - uznano je.
Kod: Zaznacz całyAby zweryfikować ponownie Pana zastrzeżenia odnośnie do zasięgu naszej sieci w miejscowości Zamość skontaktowaliśmy się z odpowiednim działem eksperckim. Otrzymaliśmy informację, że w dniu jutrzejszym zostaną wprowadzone zmiany konfiguracyjne w sieci w celu poprawy warunków zasięgu. Zwracamy uwagę, że zgodnie z Regulaminem świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o. o. dla Abonentów § 8. ust 13: „Operator stale rozwija zakres Usług Telekomunikacyjnych dostępnych dla Abonentów. Zakresy usług dostępnych w miejscach, których możliwym jest korzystanie z Usług Telekomunikacyjnych Operatora, mogą się nieznacznie różnić się od siebie”. Przepraszamy za niedogodności, mamy nadzieję, że powyższe ustawienia poskutkują poprawą zasięgu. Cieszymy się, że możemy uznać Pana odwołanie za zasadne. Ze względu ww. okoliczności proponujemy Pakiet 40 minut na krajowe połączenia głosowe do wykorzystania przez 30 dni od momentu aktywacji. Jeśli powyższa propozycja spotka się z Pana akceptacją prosimy o kontakt i powołanie się na powyższy numer zgłoszenia.
Nie wiem co ma do tego akurat sprawa mojego miejsca zamieszkania bo problem był zgłaszany nie tylko tam no ale mniejsza o te.. Dzwonili dziś również z UKE - poradzono, że mogę napisać odwołanie na reklamację (które napisałem sam wcześniej i na które dostałem już odpowiedz). Pan z którym rozmawiałem powiedział że puki co nie mają innych narzędzi aby wywnioskować cokolwiek od operatora, ew. roszczeń mogę ubiegać się sądownie. W regionie nie zgłoszono podobnego przypadku tak więc jestem dla nich jednostką.. Wielokrotnie Pan podkreślał, że jedynym słusznym rodzajem kontaktu z operatorem w tych sprawach jest kontakt listowy - tylko w nim obowiązują terminy odpowiedzi i rozpatrywania reklamacji...
Jak sprawa wygląda u innych użytkowników? Są jeszcze osoby którym problem występuje?
Pozdrawiam