Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Na razie w wykazie UKE nie ma radiolinii do tej stacji.Martino pisze: ↑22 cze 2020, 13:27Zaś ja w końcu po miesiącu planowania pojechałem w swoim mieście pod to nowe, dopiero co pod koniec maja postawione "cudeńko" ZGR3006 Zgorzelec, ul. Górnicza 59-900 Dolnośląskie. Przyznam, że wygląda na bogato, no niestety dostępu do światłowodu tam nie ma więc póki co będzie to BTS na radiolinii - pytanie jakiej przepustowości ? Aż takim fachowcem nie jestem, żeby jednoznacznie stwierdzić parametry tych urządzeń co zawisły na górze, ale liczę na Waszą wiedzęBTS
Każdy operator ma swój kawałek tortu (czytaj pasma) - w tym przypadku L800 - i może być tak (choć nie musi), że akurat z zakresem częstotliwości należącym do Playa jest gorzej jeśli chodzi o uzgodnienia z Niemcami.
Mogę zauważyćMożliwe, że nie ma, nie sprawdzałem, ale jak możesz zauważyć w galerii zdjęć, do której link w poście zamieściłem, radiolinia jest już zamocowana na szczycie masztu. Stąd mój wniosek iż właśnie ona będzie dostarczać łącze do tego BTSa.
Nic nie mają - Żegiestów, Andrzejówka, piwniczna miejscowości tuż przy granicy - goły GSM 900 w porywach U900 zasięgowe jak w Piwnicznej.ale jakoś konkurencja O/TM się tym nie przejmuje bo 800 mają i ładnie nadają
No widzisz a w Zgorzelcu mają LTE 800Kryniczanin pisze: ↑23 cze 2020, 20:50Nic nie mają - Żegiestów, Andrzejówka, piwniczna miejscowości tuż przy granicy - goły GSM 900 w porywach U900 zasięgowe jak w Piwnicznej.ale jakoś konkurencja O/TM się tym nie przejmuje bo 800 mają i ładnie nadają
Tak, w kontekście Zgorzelca ma to kluczowe znaczenie...Kryniczanin pisze: ↑23 cze 2020, 20:50Nic nie mają - Żegiestów, Andrzejówka, piwniczna miejscowości tuż przy granicy - goły GSM 900 w porywach U900 zasięgowe jak w Piwnicznej.